Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Jaguar πάει για ρεκόρ στο ‘Ring  με την XE SV Project 8

Ελλάδα 17:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Jaguar πάει για ρεκόρ στο ‘Ring με την XE SV Project 8

ΝΕΑ

Η Jaguar πάει για ρεκόρ στο ‘Ring με την XE SV Project 8

ΝΕΑ

 

Advertisement
Advertisement

Δεν προκαλεί έκπληξη το ότι η Jaguar ασχολείται με το να κάνει ρεκόρ γύρου στο Nurburgring, στην κατηγορία των sport sedan. Το «όπλο» της σε αυτή τη διαδικασία, είναι η XE SV Project 8.

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Advertisement
Advertisement

Η ειδική αυτή έκδοση, είναι τετρακίνητη και έχει απόδοση 600 ίππους. Με αυτή, η Jaguar θα επιδιώξει να υποσκελίσει την επίδοση της Alfa Romeo με την Giulia Quadrifoglio, που έκανε το γύρο στο ‘ring σε 7 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα. Η Jaguar έχει ήδη βρεθεί στη φημισμένη γερμανική πίστα με τους οδηγούς δοκιμαστές της, καθώς θέλει να έχει το ρεκόρ πριν η έκδοση παραγωγής του μοντέλου φτάσει τους πρώτους πελάτες της.

Η Jaguar XE SV Project 8 είναι το δεύτερο ειδικό μοντέλο της SVO, μετά την F-Type Project 7 και θα είναι περιορισμένης παραγωγής- μόλις 300 θα κατασκευαστούν. Αξίζει να σημειώσουμε πως από τα 300, τα 60 θα καταλήξουν στην αγορά των ΗΠΑ, με τιμή τα 188.495 δολάρια (160.411€).

XE-SV-Project8-07-boi-640
O υπερτροφοδοτούμενος 5λιτρος V8 κινητήρας με 600 ίππους που διοχετεύονται και στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός 8τάχυτου κιβωτίου της ZF, είναι ο πυρήνας για την προσπάθεια αυτή. Με τα παραπάνω δεδομένα, τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα από στάση, είναι υπόθεση 3,3 δευτερολέπτων.

Advertisement

XE-SV-Project8-00-boi-640

Προφανώς η πρόταση της Jaguar για την κατηγορία των BMW M3 και Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, δείχνει πιο ενδιαφέρουσα. Μένει τώρα να δούμε τι θα μπορέσει να κάνει στην «Πράσινη Κόλαση» σε ότι αφορά το χρόνο του γύρου και πόσο ταχύτερη θα είναι έναντι των ανταγωνιστών της.

Advertisement