Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Jaguar Land Rover καταπολεμά την κόπωση

Ελλάδα 7:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Jaguar Land Rover καταπολεμά την κόπωση

ΝΕΑ

Η Jaguar Land Rover καταπολεμά την κόπωση

ΝΕΑ

Μια νέα τεχνολογία της Jaguar Land Rover υπόσχεται να μειώσει την κούραση του οδηγού με ένα σύστημα ακύρωσης των θορύβων που παράγονται από την κύλιση

Advertisement
Advertisement

Το νέο σύστημα θα κάνει πρεμιέρα στα ανανεωμένα Range Rover Velar και Jaguar XF και F-Pace και υπόσχεται ένα πιο ήσυχο εσωτερικό το οποίο θα συμβάλει στην πιο άνετη και  ξεκούραστη παραμονή του οδηγού και των επιβατών.

Το σύστημα ακύρωσης ήχου Active Acoustics έχει εξελιχθεί από την ισραηλινή εταιρία τεχνολογίας Silentium και χρησιμοποιεί σένσορες σε όλους τους τροχούς για να παρατηρεί τις δονήσεις που δημιουργούνται από την κύλιση ώστε μέσω του ηχοσυστήματος να παράγει ακουστικά κύματα στην κατάλληλη συχνότητα που απαιτείται για την ακύρωση του ανεπιθύμητου θορύβου.

Η JLR ισχυρίζεται πως το σύστημα θα μπορεί να εξουδετερώνει τους ήχους που παράγονται όταν το αυτοκίνητο περνά από ανωμαλίες και θα έχει τη δυνατότητα να μειώσει την στιγμιαία κορύφωση των θορύβων κατά 10dB και τον μέσο όρο του συνολικού θορύβου κατά 3-4dB. Σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει αναμένεται πως η μείωση της έκθεσης των επιβατών σε θορύβους χαμηλής συχνότητας θα μειώσει την αίσθηση κόπωσης κατά την πολύωρη παραμονή τους στο αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

jaguar land rover

Αυτό θα έχει σημαντική συμβολή στην ασφάλεια καθώς οι κουρασμένοι οδηγοί έχει αποδειχθεί πως έχουν σχεδόν 17% πιο αργές αντιδράσεις σε ξαφνικά γεγονότα σε σχέση με αυτούς που είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Το σύστημα Active είναι μέρος του ευρύτερου σχεδίου Destination Zero της JLR το οποίο στοχεύει στον μηδενισμό των εκπομπών ρύπων, των ατυχημάτων και των κυκλοφοριακών προβλημάτων.

jaguar land rover

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Η Jaguar Land Rover εξελίσσει υδρογονοκίνητο SUV

Advertisement

Ηλεκτροκίνηση για τα μοντέλα SVR της Jaguar Land Rover

Land Rover Defender σε pick up έκδοση;