Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Jaguar F-Pace απέναντι στον «τάρανδο» (+video)

Ελλάδα 23:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Jaguar F-Pace απέναντι στον «τάρανδο» (+video)

ΝΕΑ

Η Jaguar F-Pace απέναντι στον «τάρανδο» (+video)

ΝΕΑ

Η plug in υβριδική Jaguar F-Pace πέρασε από τις εγκαταστάσεις του km77.com για να ολοκληρώσει τις δοκιμασίες ενεργητικής ασφάλειας με κάποιες «εκπτώσεις».

Advertisement
Advertisement

Ένα ογκώδες και βαρύ SUV όπως είναι η Jaguar F-Pace δεν μπορεί να συγκριθεί με μικρότερα και προφανώς πιο ευέλικτα μοντέλα.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι τυποποιημένη ωστόσο και έχει ενδιαφέρον να δούμε στις ίδιες συνθήκες τη συμπεριφορά αυτοκινήτων από διαφορετικές κατηγορίες.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή της Jaguar, που είχε περάσει ξανά από τις δοκιμασίες αυτές, το 2016 με την τότε κορυφαία της έκδοση (AWD 3,0 TDV6 με 300 ίππους). Τότε, η συμπεριφορά του αυτοκινήτου στις δοκιμασίες του km77.com είχε χαρακτηριστεί ως σταθερή.

Advertisement
Advertisement

Τώρα, με αυξημένο βάρος (2.189 κιλά) από τη μπαταρία και τον κινητήρα του ηλεκτρικού συστήματος, το αυτοκίνητο δείχνει να περνάει οριακά με λίγο χαμηλότερη ταχύτητα από ότι είχε περάσει το 2016 από τις δοκιμαστικές διαδρομές. Η P400e AWD που δοκιμάστηκε τώρα, συνδυάζει έναν turbo τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων (Ingenium) με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, μια μπαταρία 17,1 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα.

Από τις σημειώσεις του km77.com προκύπτει πως η προ-facelift έκδοση είχε κάνει τη διαδικασία στην καλύτερή της επίδοση, με ταχύτητα τα 74 χλμ./ώρα, ενώ η P400e AWD  αντίστοιχα, ολοκλήρωσε επιτυχώς το πέρασμα με ταχύτητα εισόδου τα 71 χλμ./ώρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πωλείται αναπαλαιωμένη Jaguar XJR-15 (+video)
Συγκριτική δοκιμή: Audi RS Q8 vs BMW X6 M vs Jaguar F-Pace SVR vs Porsche Cayenne Coupe GTS
Πότε θα είναι έτοιμος ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος

Advertisement