Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Jaguar εξελίσσει κάθισμα που προσομοιώνει “περπάτημα”

Ελλάδα 13:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Jaguar εξελίσσει κάθισμα που προσομοιώνει “περπάτημα”

ΝΕΑ

Η Jaguar εξελίσσει κάθισμα που προσομοιώνει “περπάτημα”

ΝΕΑ

Ακούγεται σαν ένα προϊόν οικιακών αγορών στο διαδίκτυο. Ένα έξυπνο κάθισμα αυτοκινήτου της Jaguar που ξεγελάει το σώμα σας και σε κάνει να σκέφτεσαι πως ασκείσαι ενώ οδηγείς…

Advertisement
Advertisement

 

Η Jaguar Land Rover είναι αρκετά ευαισθητοποιημένη σχετικά με το σχήμα του καθίσματος το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει τους κινδύνους σε περίπτωση ατυχήματος αλλά παράλληλα, να συμβάλλει στην υγεία του σώματος. Το “μορφώδες” κάθισμα, το οποίο δοκιμάζεται από το Τμήμα Ερευνών Body Interiors της JLR, χρησιμοποιεί μια σειρά αισθητήρων στον αφρό του, ώστε να δημιουργήσει σταθερές μικρορυθμίσεις που κάνουν τον εγκέφαλό σας να πιστεύει ότι ταυτόχρονα περπατάτε όσο εσείς οδηγείτε. Σε αντίθεση με τα κανονικά καθίσματα αυτοκινήτων τα οποία υιοθετούν μασάζ, το νέο δημιούργημα της Jag σας βοηθά ιδιαίτερα εάν έχετε προβλήματα στην πλάτη ή στη μέση, αφού το σωστό του σχήμα αναλαμβάνει τους γοφούς σας, προσομοιώνοντας παράλληλα το ρυθμό του περπατήματος, γνωστό ως πυελική ταλάντωση.

Ενώ η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν θα βελτιώσει μαγικά τη φυσική σας κατάσταση, οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό θα συμβάλει στην άμβλυνση των κινδύνων για την υγεία σας που σχετίζεται με την πολύωρη παραμονή στα μακρινά ταξίδια, συμπεριλαμβανομένης της περιποίησης των μυών στα πόδια, των γλουτών και των γοφών, για τον πόνο στην πλάτη και πολλά άλλα. Η JLR επιμένει ότι τα καθίσματα, τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τους διαφορετικούς σωματότυπους των χρηστών, συμβάλλουν συνολικά στην άνεση και μπορούν εύκολα να ενσωματώνουν επί του παρόντος ρυθμίσεις ισχύος και λειτουργίες μασάζ.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η έρευνα είναι η πιο πρόσφατη από την JLR και αφορά στη βελτίωση της ευημερίας των οδηγών, να σας θυμίσουμε πως έχει προηγηθεί ανάλογη για τη μείωση των επιπτώσεων της ασθένειας του οδηγού κατά την κίνηση του αυτοκινήτου αλλά και την εφαρμογή τεχνολογίας υπεριώδους φωτός προκειμένου να μην εξαπλωθεί το κρυολόγημα ή η γρίπη.