Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ιστορία μίας διάσημης Lamborghini Miura

Ελλάδα 4:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ιστορία μίας διάσημης Lamborghini Miura

ΝΕΑ

Η ιστορία μίας διάσημης Lamborghini Miura

ΝΕΑ

Μετά από πέντε δεκαετίες, η Lamborghini ανακάλυψε και πιστοποίησε την γνήσια Miura, η οποία είχε ρόλο στην ταινία  «The Italian Job» (Ληστεία αλα Ιταλικά) του 1969.

Advertisement
Advertisement

Πόσες  είναι οι πιθανότητες να ανακαλυφθεί ένας θησαυρός για τους φίλους του αυτοκινήτου; Πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί και να πιστοποιηθεί μία Lamborghini Miura P400 η οποία πρωταγωνίστησε στην έναρξη της ταινίας «The Italian Job» ακριβώς 50 χρόνια μετά την κυκλοφορίας της;

Μάλλον λίγες, θα λέγαμε, αλλά το τμήμα αναπαλαιώσεων και πιστοποιήσεων της Lamborghini, το Polo Storico, πέτυχε φλέβα χρυσού και ανακάλυψε (μάλλον τυχαία) και πιστοποιήσε το πλαίσιο # 3586 ως το πρωτότυπο αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία της Paramount Pictures που έκανε πρεμιέρα τον Ιούνιο του 1969.

Advertisement
Advertisement

Αυτό είναι ένα γεγονός σταθμός για τον κόσμο του κλασικού αυτοκινήτου, αφού η πορτοκαλί Miura P400 με δερμάτινο εσωτερικό (άσπρο / μαύρο δέρμα) είναι η πιο περιζήτητη Miura τις τελευταίες δεκαετίες.

Για όσους από εσάς δεν έχετε δει την ταινία, η «Arancio Miura» εμφανίζεται στους τίτλους  αρχής της ταινίας, την οποία οδηγεί ο ηθοποιός Rossano Brazzi στο Great St Bernard Pass. Το αρχικό αυτοκίνητο καταστράφηκε μόνο στην ταινία, όχι στην πραγματική ζωή.

Advertisement

Η αλήθεια είναι πως το αυτοκίνητο, που φαίνεται να διαλύεται στην ταινία είναι μία άλλη (δόθηκε από το εργοστάσιο ήδη κατεστραμμένη) Lambo αλλά το όχημα με το οποίο έγιναν τα γυρίσματα δεν έπαθε ούτε γρατζουνιά.

Advertisement

Τι συνέβη μετά στην διάσημη Miura; Ποιος την είχε στα χέρια του; Κανείς δεν έμαθε. Μόλις λίγα χρόνια μετά την κυκλοφορία της ταινίας, όταν οι συλλέκτες έμαθαν ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την κινηματογράφηση δεν ήταν εκείνο που καταστράφηκε, ξεκίνησε το… κυνήγι για να βρεθεί η πρωταγωνίστρια Miura.

Συλλέκτες από όλο τον κόσμο συνέχισαν την αναζήτηση για την πορτοκαλί P400 για πέντε δεκαετίες, χωρίς επιτυχία. Υπήρξαν συλλέκτες που ισχυρίστηκαν ότι την είχαν στα χέρια τους αλλά χωρίς απόδειξη. Το μυστήριο έλυσε ο σημερινός ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, Fritz Kaiser, με την βοήθεια της τύχης και του Lamborghini Polo Storico, όταν έστειλε την δική του “Arancio Miura” στη εταιρία για πιστοποίηση και έλεγχο του ιστορικού της.

Advertisement

Το αυτοκίνητο ανήκει στην συλλογή: «The Kaiser Collection of Vaduz» που βρίσκεται στο Liechtenstein. Από εκεί μεταφέρθηκε στην Sant’ Agata Bolognese, όπου οι ειδικοί του ιστορικού τμήματος της Lamborghini εξέτασαν το αυτοκίνητο και έκαναν σύγκριση με τα έγγραφα από τα αρχεία της εταιρείας.

Το Lamborghini Polo Storico επιβεβαίωσε επίσης τις πληροφορίες με μαρτυρίες από τους πρώην υπαλλήλους της εταιρίας, όπως ο Enzo Moruzzi. Εκείνος ήταν αυτός που οδήγησε στα γυρίσματα το αυτοκίνητο. Ο Moruzzi επιβεβαίωσε την αναγνώριση του αυτοκινήτου από τα… ελαττώματά του: Το χαλαρό προσκέφαλο του οδηγού και τις στραβές γραμμές στην ραφή του δέρματος πάνω από τον πίνακα οργάνων. Με αυτόν τον τρόπο, η Lamborghini συμπλήρωσε τα κενά της ιστορίας και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πλαίσιο Miura P400 # 3586 ήταν ακριβώς εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στο φιλμ «The Italian Job».

«Υπήρχε ένα Miura P400 σχεδόν έτοιμο στη γραμμή παραγωγής, με το σωστό χρώμα, το τιμόνι αριστερά και με λευκό δερμάτινο εσωτερικό. Ήταν αισθητικά όμοιο με το κατεστραμμένο και αποφασίσαμε να το χρησιμοποιήσουμε για την ταινία», θυμάται ο Moruzzi.

Στο τέλος της κινηματογράφησης, ο Moruzzi οδήγησε την πορτοκαλί Miura P400 πίσω στο εργοστάσιο και το αυτοκίνητο παραδόθηκε αργότερα στον… ιδιοκτήτη του, Ιταλό από τη Ρώμη. Η θρυλική Lambo αγοράστηκε το 2018 από τον σημερινό ιδιοκτήτη της Fritz Kaiser, έναν διάσημο συλλέκτη από το Λιχτενστάιν, ο οποίος βρήκε χρυσό αφού το πλαίσιο # 3586 είναι πιστοποιημένο από τη Lamborghini, ως το κινηματογραφικό αυτοκίνητο μίας θρυλικής ταινίας κάτι που προσθέσει πολλές χιλιάδες ευρώ στην ήδη πολύ μεγάλη αξία του.