Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι ΗΠΑ δεν έχουν αποκλείσει την επιβολή επιπλέον δασμών στα ΙΧ

Ελλάδα 4:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι ΗΠΑ δεν έχουν αποκλείσει την επιβολή επιπλέον δασμών στα ΙΧ

ΝΕΑ

Οι ΗΠΑ δεν έχουν αποκλείσει την επιβολή επιπλέον δασμών στα ΙΧ

ΝΕΑ

Ο Wilbur Ross  τόνισε ότι η ΕΕ επιβάλλει δασμό 10% στα αμερικανικά αυτοκίνητα, ενώ αντίθετα οι ΗΠΑ επιβάλουν δασμό μόλις 2,5%.

Advertisement
Advertisement

Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Wilbur Ross ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση Trump δεν απέκλεισε την επιβολή δασμών στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, παρά το γεγονός πως δεν πραγματοποίησε καμία ενέργεια μετά την λήξη της προθεσμίας.

«Έχουμε ήδη διαπραγματεύσεις με μεμονωμένες εταιρείες. Είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα από αυτή την κίνηση. Ακόμη δεν είναι σίγουρο ότι θα επιβληθούν επιπλέον δασμοί», δήλωσε ο Ross στο Reuters.

Advertisement
Advertisement

Ο Ross δήλωσε ότι ήταν θεωρητικά πιθανό η Ουάσινγκτον να επιβάλλει επιπλέον δασμούς που είχαν εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου σε ξεχωριστή υπόθεση που αφορούσε τις επιδοτήσεις αεροσκαφών.

Όπως τόνισε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ η ΕΕ επιβάλλει δασμό 10% στα αμερικανικά αυτοκίνητα, ενώ οι ΗΠΑ επιβάλλουν δασμό 2,5% στα αυτοκίνητα της ΕΕ.

«Έχει ήδη γίνει ένας πόλεμος στους δασμούς, το μόνο πράγμα είναι ότι δεν υπερασπίσαμε τον εαυτό μας, αποδεχθήκαμε την ανυπαρξία των πραγμάτων», δήλωσε ο Ross.

Advertisement

Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δεν ανακοίνωσε νέους επιπλέον δασμούς μετά την περίοδο αναθεώρησης που έληξε στα μέσα Νοεμβρίου μετά από έρευνα του Τμήματος Εμπορίου σχετικά με το κατά πόσο τα εισαγόμενα αυτοκίνητα αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια. Ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει απειλήσει να επιβάλλει επιπλέον δασμούς στα αυτοκίνητα μέχρι και 25%.

Ερωτηθείς εάν υπήρξε μια νέα προθεσμία, ο Ross αναφέρθηκε σε δήλωση του Λευκού Οίκου τον περασμένο μήνα, που δεν περιελάμβανε νέα ημερομηνία.

Advertisement

Οι ειδικοί της αυτοκινητοβιομηχανίας δήλωσαν ότι η αμερικανική κυβέρνηση μπορεί να χρειαστεί να βρει άλλα μέσα αν το Trump θέλει να επιβάλει επιπλέον δασμούς στις ευρωπαϊκές ή ιαπωνικές εισαγωγές αυτοκινήτων, που αποτελεί βασικό μέρος της υπόσχεσης του Trump να κάνει πιο δίκαιες τις εμπορικές σχέσεις της Αμερικής.

Ο γερουσιαστής Pat Toomey, Ρεπουμπλικανός της Πενσυλβάνια, δήλωσε σε απάντηση των σχολίων του Ross ότι το Τμήμα Εμπορίου θα χρειαστεί να ξεκινήσει νέα έρευνα πριν να επιβάλει επιπλέον δασμούς.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Αποκλειστικό: Ταξί, φορτηγά και λεωφορεία με… Leasing!

Τα εργοστάσια πρέπει να… μειώσουν τις εμπορίες στην ΕΕ

ΟΔΔΥ: Αυτοκίνητα – ευκαιρίες με τιμές εκκίνησης από 300 ευρώ!