Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ηλεκτροκίνηση φέρνει πίσω τις… κασέτες!

Ελλάδα 15:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ηλεκτροκίνηση φέρνει πίσω τις… κασέτες!

ΝΕΑ

Η ηλεκτροκίνηση φέρνει πίσω τις… κασέτες!

ΝΕΑ

Για τις γενιές που δεν πρόλαβαν τις κασέτες το VW ID. 2all θα τις επαναφέρει στην ζωή. Έστω και ως ψηφιακό τέχνασμα.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί να έχουμε μπει για τα καλά στην εποχή της ψηφιοποίησης των πάντων, όμως η νοσταλγία για κάποια από τα αντικείμενα του παρελθόντος είναι πάντα ζωντανή.

Δεν είναι τυχαίο ότι για πρώτη φορά εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες το βινύλιο ξεπέρασε σε πωλήσεις το CD.

Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι και η VW αποφάσισε να “αναστήσει” την παλιά κλασική κασέτα σε ένα μοντέλο της που είναι φτιαγμένο για το μέλλον και τις γενιές που μπορεί να μην έχουν συναντήσει κασέτα ούτε μια φορά στην ζωή τους.

Advertisement
Advertisement

Όλα αυτά εξηγούνται στο νέο ID. 2all, το πρωτότυπο που παρουσίασε η εταιρία πριν λίγο καιρό και με το οποίο σκοπεύει να μπει στο πιο προσιτό και δημοφιλές κομμάτι των ηλεκτρικών μοντέλων.

Έτσι λοιπόν η εταιρία πέρα από το σαλόνι του παρουσίασε και εκδοχές του ψηφιακού πίνακα οργάνων με έντονο το ρετρό στοιχείο, και αναμνήσεις από τα ’70s και τα ’80s. To ονομάζει Retro Mode Golf Era και διαθέτει εικονικά LED και σχεδιαστικά στοιχεία από τα κλασικά Golf εκείνων των δεκαετιών.

Advertisement

Εκτός από τα ρετρό εικονικά όργανα, ενδιαφέρον έχει και η αντίστοιχη σχεδίαση της οθόνης για το σύστημα Infotainment. Οι σχεδιαστές εδώ αποφάσισαν να αναστήσουν, έστω και ψηφιακά, την κασέτα, την οποία παρουσιάζουν στην κεντρική οθόνη κατά την φάση αναπαραγωγής της μουσικής.

Advertisement

Για όσους πάλι θέλουν κάτι ακόμα πιο παλιό, οι σχεδιαστές έχουν προβλέψει να δημιουργήσουν μία άλλη οθόνη με χαρακτηριστικά από τον κλασικό Σκαραβαίο των δεκαετιών του ’50 και του ’60.

Ο πίνακας με το μονό όργανο πλαισιώνεται από εικονικές γρίλιες, όπως στον κλασικό Σκαραβαίο, ενώ υπάρχει και ο παραδοσιακός θυρεός του Wolfsburg, με το σκυλί πάνω στο κάστρο, στοιχείο που εμφανιζόταν στα παλιά μοντέλα της VW.

Advertisement

To σύστημα πολυμέσων εδώ γίνεται ακόμα πιο κλασικό, με τα πιεστικά κουμπιά εκείνης της εποχής σε άσπρο και μαύρο.

Όλα αυτά προς το παρόν αποτελούν μία σχεδιαστική πρόταση, είναι όμως αρκετά εύκολο να προσαρμοστούν στα υπάρχοντα ψηφιακά πολυμέσα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της εταιρίας.

Και να τα κάνουν ακόμα πιο χαριτωμένα, συνδυάζοντας πολύ όμορφα το ρετρό στοιχείο και την παράδοση της εταιρίας με το άνοιγμά της στο μέλλον μέσω της ηλεκτροκίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το Volkswagen ID. 2all (+video)
Volkswagen: Ζήτω ο νέος Βασιλιάς
Δοκιμή: VW ID. Buzz