Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ηλεκτρική Mercedes EQA θα αποδίδει έως 270 ίππους

Ελλάδα 12:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ηλεκτρική Mercedes EQA θα αποδίδει έως 270 ίππους

ΝΕΑ

Η ηλεκτρική Mercedes EQA θα αποδίδει έως 270 ίππους

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz teasάρει για άλλη μια φορά το επερχόμενο ηλεκτρικό crossover EQA. Η εταιρεία επιβεβαιώνει επίσης ότι το μοντέλο θα κάνει ντεμπούτο στις 20 Ιανουαρίου, πριν από την πώληση του στην Ευρώπη την άνοιξη.

Advertisement
Advertisement

Η EQA 250 θα αποτελέσει το πρώτο διαθέσιμο μοντέλο κατά το λανσάρισμα και θα αποδίδει 190 ίππους. Η έκδοση με 270 ίππους και τετρακίνηση θα παρουσιαστεί όπως όλα δείχνουν αργότερα.

Η Mercedes δεν έχει αναφέρει ακόμη την αυτονομία της EQA. Το πρωτότυπο διέθετε 400 χιλιόμετρα με μια μπαταρία 60 kWh. H EQA διαθέτει μινιμαλιστική καμπίνα όπως διακρίνουμε και στην εικόνα που διέρρευσε. Υπάρχουν πολλές σκούρες επενδύσεις με μπλε αντιθέσεις που δημιουργούν ένα εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα.

Advertisement
Advertisement

Η κεντρική κονσόλα διαθέτει μια οθόνη στο πάνω μέρος και τρεις φωτεινούς αεραγωγούς (HVAC) κάτω από αυτή. Η Mercedes επιβεβαιώνει ότι οι τυπικές λειτουργίες περιλαμβάνουν το σύστημα πλοήγησης με το Electric Intelligence που υπολογίζει την ταχύτερη διαδρομή προς έναν προορισμό, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τη διαθέσιμη αυτονομία, επίσης που και πότε απαιτείται να φορτίσεις κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Όπως και τα άλλα μοντέλα της υποκατηγορίας EQ, υπάρχει μια πιο κομψή εμπρός όψη που χρησιμοποιεί την κλειστή μάσκα. Οι λεπτοί οριζόντιοι προβολείς καλύπτονται από ξεχωριστά “φρύδια” πάνω από τους λαμπτήρες. Οι ειδικοί του καμουφλάζ δυσκολεύτηκαν να κρύψουν το πίσω μέρος. Εκεί υπάρχουν σχετικά μικρά φώτα και μια μεταλλική επένδυση στο κάτω τμήμα.

Advertisement

Ως εναλλακτική λύση της EQA, η Mercedes προετοιμάζει επίσης την EQB. Αυτή θα διαθέτει εξωτερικό σχεδιασμό κύβου, κάτι που θα πρέπει επίσης να σημαίνει αυξημένο χώρο στην καμπίνα λόγω και της πιο επίπεδης οροφής. Ωστόσο, το συνολικό αποτύπωμα σε διαστάσεις θα είναι περίπου το ίδιο με την αδελφή της που θα εμφανιστεί επισήμως πρώτη χρονικά. Η EQB θα κάνει το ντεμπούτο της αργότερα μέσα στο 2021.

Διαβάστε ακόμη:

Advertisement

Οι χειμερινές δοκιμές εξέλιξης της Mercedes-Benz EQA (video)

Μέσα στο 2020 οι Mercedes-Benz EQA και S-Class

Οι πρώτες ψηφιακές φωτογραφίες της Mercedes-Benz EQA

Advertisement