Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ηλεκτρική αναβίωση της θρυλικής Giulia προκαλεί ρίγος

Ελλάδα 9:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ηλεκτρική αναβίωση της θρυλικής Giulia προκαλεί ρίγος

ΝΕΑ

Η ηλεκτρική αναβίωση της θρυλικής Giulia προκαλεί ρίγος

ΝΕΑ

Οι μετατροπές των κλασικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα της αυτοκίνησης και η Totem Automobili πρόκειται να ρίξει τα σαγόνια μας με την απίστευτη Alfa Romeo GTelectric.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για μια θρυλική αναβίωση του ιταλικού κλασικού σπορ αυτοκινήτου, που τώρα θα αποδίδει παρακαλώ 525 ίππους και ροπή 940 Nm. Η Totem ισχυρίζεται ότι το GTelectric είναι ικανό να φτάσει στα 100 km/h σε 3,4 δευτερόλεπτα, κάτι που ακούγεται σήμερα εξωφρενικό…

Ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται από μια μπαταρία 50,4 kWh υγρών κρυστάλλων, η οποία σύμφωνα με την εταιρία είναι μια από τις ασφαλέστερες και ελαφρύτερες λύσεις του είδους, (350 κιλά. Η αυτονομία με σταθερό ρυθμό αναμένεται να φτάνει τα 320 χλμ. Η γρήγορη φόρτιση θα είναι φυσικά διαθέσιμη. Η Totem GTelectric αναλαμβάνει την κλασική Alfa Romeo Giulia GT Junior, την οποία στη συνέχεια απογυμνώνει και αποσυναρμολογεί πλήρως προτού ξεκινήσει ο μετασχηματισμός της.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία χρησιμοποιεί στην πραγματικότητα μόλις το 10% του αρχικού πλαισίου, το οποίο στη συνέχεια συντήκεται με μια νέα πλατφόρμα αλουμινίου ειδικά σχεδιασμένη γι αυτό το αυτοκίνητο προκειμένου να καταστεί ικανή να αντιμετωπίσει τα νέα επίπεδα ισχύος. Πρόσθετα μέτρα ενίσχυσης περιλαμβάνουν ένα roll bar που διατρέχει στενά τις γραμμές της καμπίνας, χωρίς να επηρεάζει τον διαθέσιμο εσωτερικό χώρο, καθώς και νέες ράβδους αλουμινίου, οι οποίοι αντικαθιστούν επίσης την (έλλειψη) εξωτερικών προφυλακτήρων και προσφέρουν περαιτέρω ασφάλεια. Το ανασχεδιασμένο αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα προκειμένου να διατηρήσει το βάρος όσο το δυνατόν χαμηλότερα και να προσδώσει επίσης μια σχεδόν απρόσκοπτη εμφάνιση. Οι νέοι προβολείς quad LED αποτίουν φόρο τιμής στα μοντέλα 1750/2000 του παρελθόντος, ενώ τα πίσω φώτα αποτελούνται από όμορφες στρογγυλές μονάδες LED αντί για τα πρωτότυπα ορθογώνια σύνολα.

Το νέο πλαίσιο διαθέτει εμπρός ανάρτηση με γόνατα MacPherson ενώ στον πίσω άξονα – όπου βρίσκεται μεταξύ άλλων και ο ηλεκτροκινητήρας – η Alfa υιοθετεί άξονα πολλαπλών συνδέσμων. Κατά κανόνα, η ηλεκτρική Alfa της Totem θα φορέσει ρυθμιζόμενη ανάρτηση δύο σταδίων της Bilstein, αλλά οι τυχεροί πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν είτε μια ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση είτε ακόμη αερανάρτηση. Οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες θα μπορούν επίσης να προσαρμόζουν τα αυτοκίνητά τους σύμφωνα με τις δικές τους προτιμήσεις, με την Totem να θέτει τη θέση οδήγησης στις ακριβείς μετρήσεις του σωματότυπου του εκάστοτε οδηγού. Η καμπίνα θα συνδυάσει την παραδοσιακή ιταλική πολυτέλεια με χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας, δηλαδή χειροποίητο δέρμα τύπου Nappa, πλήρως ψηφιακές λύσεις και σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη 3,5 ιντσών.

Advertisement

Η Totem αρχικά θα αποκαλύψει τη GTelectric στο Goodwood Festival of Speed του 2020, αλλά με την αναβλητικότητα που επιτάσσει δυστυχώς ο κορωνοϊός παντού, ίσως χρειαστεί να περιμένουμε λίγο περισσότερο μέχρι να δούμε το συγκεκριμένο κομψοτέχνημα σε όλη του τη δόξα.