Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η “εικονική πραγματικότητα” της Ford

Ελλάδα 2:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η “εικονική πραγματικότητα” της Ford

ΝΕΑ

Η “εικονική πραγματικότητα” της Ford

ΝΕΑ

Η Ford ενσωματώνει την εικονική πραγματικότητα (VR) στον τρόπο σχεδίασης των οχημάτων της. Ξεκινά να διερευνά πώς αυτή η τεχνολογία μπορεί να αλλάξει την εμπειρία της αγοράς. Η εταιρεία κάνει εκτενή χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας στη σχεδίαση του νέου Fiesta.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

«Πραγματικά είναι σαν λευκός καμβάς. Φανταστείτε κάποιον που θέλει να αγοράσει ένα SUV, να βιώνει την εμπειρία οδήγησης στους αμμόλοφους στην έρημο, χωρίς καν να απομακρυνθεί από τον καναπέ του», δήλωσε ο Jeffrey Nowak, global digital experience chief, της Ford. «Παρομοίως, όσοι ψάχνουν ένα αυτοκίνητο πόλης, μπορούν από το σπίτι, φορώντας τις πιτζάμες τους να ‘οδηγούν’ τη διαδρομή για το σχολείο σε ώρα αιχμής, αφού έχουν βάλει τα παιδιά για ύπνο».

Διαδικτυακά, οι αγοραστές μπορούν να δοκιμάζουν, πριν αγοράσουν, εάν τους ταιριάζει ένα νέο ζευγάρι γυαλιών ή ρούχα, ακόμα και την εικόνα ενός νέου αυτοκινήτου έξω από το σπίτι τους. Αλλά σύμφωνα με την Sheryl Connelly, Ford global trend & futuring manager, μερικές φορές ζαλίζονται από την υπερπροσφορά προϊόντων, και οδηγούνται σε δίλημμα.

Advertisement
Advertisement

Η Ford διερευνά αυτή τη στιγμή τις δυνατότητες μιας σειράς τεχνολογιών εικονικής (VR) και επαυξημένης πραγματικότητας (AR), με ψηφιακά ολογράμματα που θα ενσωματώνονται στον πραγματικό κόσμο, ώστε την επόμενη δεκαετία ο κόσμος να μπορεί να έχει τη βιωματική εμπειρία ενός προϊόντος από την άνεση του σπιτιού του.

Η εταιρία ήδη κάνει εκτενή χρήση της εικονικής πραγματικότητας (VR) στη σχεδίαση. Μία προηγμένη εγκατάσταση στο Design Studio, στην Κολωνία επιτρέπει στους σχεδιαστές να δοκιμάζουν το όχημα χωρίς να απαιτείται φυσικό πρωτότυπο.

Έτσι, μπορούν να τελειοποιούν την εμφάνιση των υλικών, την ποιότητα κατασκευής και το φινίρισμα ταχύτερα και πιο αποδοτικά. Για το νέο Fiesta, οι σχεδιαστές μπόρεσαν να δοκιμάσουν και να επιβεβαιώσουν τη θέση των χειριστηρίων του οχήματος, τη διάταξη του ταμπλό και τις θέσεις των καθισμάτων.

Advertisement