Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Ιάπωνες λένε “όχι” στα αυτοκίνητα με θερμικό κινητήρα

Ελλάδα 22:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Ιάπωνες λένε “όχι” στα αυτοκίνητα με θερμικό κινητήρα

ΝΕΑ

Οι Ιάπωνες λένε “όχι” στα αυτοκίνητα με θερμικό κινητήρα

ΝΕΑ

Η Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου έχει βάλει σαν στόχο μέχρι το 2035 να πωλούνται μόνον αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας επιθυμεί να στηρίξει την υβριδική τεχνολογία και την ηλεκτροκίνηση, σε μία προσπάθεια να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και η ατμοσφαιρική ρύπανση, κάτι ανάλογο που έχουν ήδη κάνει και άλλες χώρες.

Η έγκυρη ιστοσελίδα Autonews Europe σε πρόσφατο άρθρο της αναφέρει ότι ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Yoshihide Suga έχει ανακοινώσει τα μελλοντικά σχέδια της τωρινής κυβέρνησης, τα οποία επικεντρώνονται στην απορρόφηση κάθε ενεργειακού αποτυπώματος άνθρακα μέχρι το έτος 2050.

Advertisement
Advertisement

Εάν ισχύσουν τα ανάλογα μέτρα, που θα απαγορεύουν την κατασκευή μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, τότε θα ωφεληθούν εταιρείες όπως για παράδειγμα η Toyota, με το τμήμα R&D να αποκτά μεγαλύτερη ελευθερία στο να ξοδέψει περισσότερα χρήματα για να εξελίξει νέες τεχνολογίες που θα αφορούν την ηλεκτροκίνηση. Μάλιστα, σύμμαχος στα παραπάνω είναι και ο Υπουργός Βιομηχανίας της Ιαπωνίας που συζητά ήδη με αρκετούς ειδικούς για το πότε θα τεθούν τα νέα μέτρα.

Προς το παρόν πέραν της Toyota και οι υπόλοιποι Ιάπωνες κατασκευαστές όπως η Nissan, η Honda και η Mitsubishi έχουν αρνηθεί να σχολιάσουν το θέμα, κάτι που είναι λογικό δεδομένου του πώς αυτές οι αποφάσεις δεν έχουν ακόμη ληφθεί, επίσημα. Σύμφωνα με μια έκθεση της Boston Consulting Group, το μερίδιο της Ιαπωνίας στα ηλεκτρικά οχήματα αναμένεται το 2030 να αυξηθεί στο 55% λόγω του γεγονότος ότι οι τιμές της μπαταρίας μειώνονται πιο γρήγορα από ό, τι αναμενόταν προηγουμένως.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη: Μόλις 15 ΙΧ «έκοψαν» τα ΚΤΕΟ σε 1,94 εκατ. ελέγχους

Advertisement

Η Νέα Υόρκη πληρώνει καλά τους… ρουφιάνους!

Προσοχή στα Βόρεια Προάστια – Κλέβουν καταλύτες!