Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Hyundai επιβεβαιώνει την άφιξη του i20 N

Ελλάδα 12:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Hyundai επιβεβαιώνει την άφιξη του i20 N

ΝΕΑ

Η Hyundai επιβεβαιώνει την άφιξη του i20 N

ΝΕΑ

Όπως ανακοίνωσαν στελέχη του τμήματος N της Hyundai, μέσα στο 2020 η κορεατική φίρμα θα λανσάρει την κορυφαία έκδοση της γκάμας i20, όντας ένας σημαντικός αντίπαλος του Ford Fiesta ST.

Advertisement
Advertisement

 

Μπορεί για τη φετινή χρονιά η Hyundai να επικεντρώνεται στην παραγωγή μοντέλων φιλικών προς το περιβάλλον, όπως το ηλεκτροκίνητο Kona και το αναβαθμισμένο Ioniq, εν τούτοις από το 2020 ξεκινά η αντεπίθεσή της στις εκδόσεις υψηλών επιδόσεων, πάντα με την σφραγίδα του τμήματος «Ν».

Advertisement
Advertisement

Το πιο σημαντικό από αυτά, σύμφωνα με την δική μας άποψη, θα είναι το i20 N, ένα μοντέλο που σύμφωνα με δημοσιεύματα του κορεατικού Τύπου αναμενόταν μέσα στο 2018, αλλά υπήρξαν άλλες προτεραιότητες. Ακολουθώντας το μεγαλύτερο σε διαστάσεις i30 N, το i20 λογικά θα διαθέτει τροποποιημένο πλαίσιο, ανάρτηση, αναβαθμισμένα φρένα και σύστημα διεύθυνσης, αλλά κυρίως ισχυρότερο κινητήρα.

Advertisement

Σε ότι αφορά το τελευταίο, ο πιο πιθανός υποψήφιος είναι ο υπερτροφοδοτούμενος T-GDI των 1,6 λίτρων, ο οποίος έχει την δυνατότητα να φτάσει σε ισχύ μέχρι πάνω από 200 PS, κάτι που θα δώσει το πράσινο φώς στο «καυτό» χάτσμπακ να βρεθεί απέναντι στα Fiesta ST και VW Polo GTI. Επίσης, στα πλάνα της εταιρείας είναι η δημιουργία και του Tucson N, με την ιπποδύναμή του να ξεπερνά τους 300 ίππους, ενώ δεν θα λείπει και η μόνιμη τετρακίνηση.

 

Advertisement