Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Hyundai αναβαθμίζει το Ioniq (video)

Ελλάδα 12:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Hyundai αναβαθμίζει το Ioniq (video)

ΝΕΑ

Η Hyundai αναβαθμίζει το Ioniq (video)

ΝΕΑ

Η Hyundai αποφάσισε να αναβαθμίσει τόσο μηχανικά, όσο και αισθητικά του Ioniq, που περιλαμβάνει υβριδική, plug-in υβριδική και ηλεκτρική έκδοση.

Advertisement
Advertisement

 

Ανάμεσα στις σημαντικότερες αναβαθμίσεις είναι φυσικά η τοποθέτηση μεγαλύτερης απόδοσης μπαταρίας (38,3 kWh) από την παλαιότερη των 28 kWh, που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της αυτονομίας στα 294 km με μία φόρτιση, σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών WLTP. Επίσης, η μπαταρία του ηλεκτροκίνητου Ioniq μπορεί να φορτιστεί σε ποσοστό μέχρι και 80% σε λιγότερο από 60 λεπτά, πάντα σε ταχυφορτιστή 100 kW, ενώ διατηρείται η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα στους 136 PS με τη ροπή να φτάνει τα 295 Nm.

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά τα μοντέλα Ioniq Hybrid και Ioniq Plug-in Hybrid, εξακολουθούν να έχουν κάτω από το καπό τον βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων GDI με απόδοση 105 PS και ροπή 147 Nm. Στην πρώτη περίπτωση ο ηλεκτροκινητήρας μόνιμου μαγνήτη αποδίδει 43,5 PS με 170 Nm ροπής, που παίρνει ενέργεια από μία μπαταρία ιόντων λιθίου 8,9 kWh, ενώ στη δεύτερη έκδοση η ισχύς και η ροπή ανεβαίνει στους 60,5 PS, με την τοποθέτηση μίας μεγαλύτερης μπαταρίας 15,6 kWh. Να αναφερθεί επίσης ότι η αυτονομία στην αμιγώς ηλεκτροκίνητη ρύθμιση φτάνει τα 52 km.

Advertisement

Εκτός των μηχανικών αναβαθμίσεων, η γκάμα του Hyundai Ioniq διαθέτει νέες τεχνολογικές καινοτομίες και συστήματα συνδεσιμότητας, όπως το Blue Link, μέσω του οποίου ο οδηγός μπορεί να παρακολουθεί μέσω του smartphone πληροφορίες σχετικά με την φόρτιση της μπαταρίας, να ενεργοποιήσει τον κλιματισμό κ.ά. Επίσης, εξελιγμένο είναι και το σύστημα πολυμέσων, που συνδυάζεται με μία οθόνη αφής 10,25 ιντσών, ενώ δεν λείπουν και οι νέες επενδύσεις. Τέλος, εξωτερικά, το ανανεωμένο Hyundai Ioniq διαθέτει ανασχεδιασμένη μάσκα και προφυλακτήρες, νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED DRL και μεγαλύτερη σε ποικιλία χρωματική γκάμα. Τo αναβαθμισμένo Hyundai Ioniq αναμένεται στην ευρωπαϊκή αγορά τον προσεχή Ιούλιο, για τις εκδόσεις Hybrid και Plug-in Hybrid, ενώ για το ηλεκτρικό θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Advertisement