Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Honda διευρύνει τις επιλογές του «καυτού» Civic Type R

Ελλάδα 18:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Honda διευρύνει τις επιλογές του «καυτού» Civic Type R

ΝΕΑ

Η Honda διευρύνει τις επιλογές του «καυτού» Civic Type R

ΝΕΑ

Μαζί με την ανανέωση στο πλαίσιο του face lift που υπέστη το Type R, η είδηση από τη Honda έρχεται με την απόφαση λανσαρίσματος δύο ακόμα εκδόσεων για την κορυφαία έκδοση του Civic.

Advertisement
Advertisement

Με την περιορισμένης παραγωγής –όπως άλλωστε λέει και η ονομασία της- Limited Edition και την Sport Line που είναι η πιο «διακριτική», η Honda δίνει κάποιες εναλλακτικές προτάσεις για το «θέμα» Type R. Η πρόσφατη ανανέωση του μοντέλου, περιελάμβανε μόνο αισθητικές αλλαγές, προκειμένου να φρεσκαριστεί η εικόνα του μοντέλου και να συνεχιστεί η εμπορική του πορεία. Οι δύο επιπλέον εκδόσεις, έχουν σχεδιαστεί για να τονωθεί η φήμη του μοντέλου αλλά και για να ανοίξει το εύρος των υποψήφιων αγοραστών του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Το Civic Type R Limited Edition είναι η πλέον σκληροπυρηνική έκδοση του μοντέλου μέχρι στιγμής. Κρατώντας την εξαιρετική βάση της έκδοσης GT, το Type R γίνεται ακόμα πιο ελκυστικό. Η έμφαση που έχει δοθεί στις επιδόσεις, οδήγησε τη Honda στο να «γδύσει» το πίσω μέρος του αυτοκινήτου αλλά και να χρησιμοποιήσει εκτενώς ελαφρά υλικά προκειμένου να πετύχει το μεγαλύτερο δυνατό περιορισμό του βάρους. Η παραγωγή της Limited Edition δεν θα φτάσει τις 1.000 μονάδες (εξ ου και το ταμπελάκι στον επιλογέα με τα τρία μόνο ψηφία) και στην Ευρώπη, είναι προγραμματισμένο να «φτάσουν» μόλις 100. Οι πρώτες πληροφορίες από τη Honda, κάνουν λόγο για περαιτέρω βελτίωση των sport χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου στο δρόμο.

Η έκδοση Sport Line, έχει σχεδιαστεί για όσους θέλουν μια πιο διακριτική προσέγγιση, χωρίς να «χάνει» κάτι σε επίπεδο επιδόσεων. Το χαρακτηριστικό της εξωτερικής εμφάνισης της συγκεκριμένης έκδοσης είναι η μικρότερη πίσω αεροτομή και οι ζάντες 19 ιντσών, ενώ δεν προκύπτει καμία διαφοροποίηση σε ότι έχει να κάνει με την απόδοση του κινητήρα και τα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου- αυτά που κάνουν το Type R να ξεχωρίζει ανάμεσα στα hot hatches της αγοράς.

Advertisement

Η έκδοση Sport Line αναμένεται να είναι και η πιο οικονομική για αγορά, τη στιγμή που η Limited Edition θα αποτελέσει ένα instant classic, με χαρακτηριστικό τη διατήρηση της αξίας του σε υψηλά επίπεδα. Στο εσωτερικό, πέραν του χαρακτηριστικής μεταλλικής σφραγίδας που φέρει τον αριθμό της παραγωγής του αυτοκινήτου, υπάρχουν μικρές διαφοροποιήσεις στην αισθητική. Τέτοια είναι η χρήση αλκαντάρα για την επένδυση του τιμονιού αλλά και η διαφορετική μεταλλική λαβή του επιλογέα των ταχυτήτων.

Advertisement