Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Glickenhaus για το Le Mans

Ελλάδα 4:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Glickenhaus για το Le Mans

ΝΕΑ

Η Glickenhaus για το Le Mans

ΝΕΑ

Η Scuderia Cameron Glickenhaus αποκάλυψε το νέο hypercar SCG 007 LMP με το οποίο θέλει να πετύχει τη νίκη στον εμβληματικό αγώνα του Le Mans.

Advertisement
Advertisement

 

Με ένα post στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας αλλά και στον αντίστοιχο προσωπικό του λογαριασμό, ο James Glickenhaus δίνει τις πρώτες εικόνες του νέου hypercar της εταιρείας. Για το μοντέλο αυτό, τα σχέδια της εταιρείας είναι πολύ μεγαλεπίβολα μια και αποτελεί διακαή πόθο του ίδιου αλλά και ολόκληρης της εταιρείας φυσικά, να πετύχει ένα αντίστοιχο άθλο με αυτόν του 1969 της Ford, η οποία με το GT40 είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη.

Advertisement
Advertisement

Το SCG007 μοιάζει λίγο πιο «στρογγυλεμένο» και συνολικά είναι πιο εντυπωσιακό. Με τη μεγάλη του αεροτομή πίσω, να μοιάζει με δομικό στοιχείο του πρωτοτύπου. Ο κινητήρας πρέπει να είναι ο τρίλιτρος twin-turbo V6 και είναι τοποθετημένος πίσω από τον οδηγό. Άλλες τεχνικές λεπτομέρειες για την απόδοση αλλά και τις επιδόσεις του SCG007 δεν έχουν γίνει γνωστές. Αυτό που προκύπτει ως πληροφορία από το site της εταιρείας είναι πως η Scuderia Cameron Glickenhaus δέχεται παραγγελίες για την παραγωγή αγωνιστικών της κατηγορίας LMP1, ενώ θα παραχθούν –κατόπιν παραγγελίας προφανώς- και κάποια αυτοκίνητα με προδιαγραφές τέτοιες που θα τους εξασφαλίζουν έγκριση τύπου για κυκλοφορία στο δρόμο.

Advertisement

Για τα τελευταία, μια πρόσφατη δήλωση του James Clickenhaus, έκανε δήλωση για περιορισμένη παραγωγή στις 25 μονάδες με κόστος ανά αυτοκίνητο που θα ανέρχεται στο 1 εκατομμύριο ευρώ. Όπως και να έχει, το SCG007 φαίνεται από τα ψηφιακά σκίτσα, πως είναι ένα από τα αυτοκίνητα που θα περιμένουμε με ανυπομονησία να το δούμε στην τελική του μορφή.

Advertisement