Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Γερμανία νομιμοποίησε τη χρήση των e-scooters!

Ελλάδα 1:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Γερμανία νομιμοποίησε τη χρήση των e-scooters!

ΝΕΑ

Η Γερμανία νομιμοποίησε τη χρήση των e-scooters!

ΝΕΑ

Η VW εισέρχεται δυναμικά στην αγορά των ηλεκτρικών scooters με δύο κορυφαία μοντέλα έως το τέλος του έτους.

Advertisement
Advertisement

Η Γερμανία ψήφισε και ενέκρινε τη χρήση των ηλεκτρικών scooters σε δρόμους αλλά και ποδηλατόδρομους ανοίγοντας το δρόμο του επιχειρείν για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις των ΗΠΑ Bird Rides και Lime να εισέλθουν στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Όμως και οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Volkswagen παρακολουθούν επίσης την αγορά.

Η Γερμανική Βουλή με νόμο εγκρίνει πλέον τη χρήση των ηλεκτρικών scooters που κινούνται με μέγιστη ταχύτητα 20 χλμ./ώρα τα οποία θα μπορούν να οδηγούν άτομα με ηλικίες από 14 ετών και άνω.

Advertisement
Advertisement

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Steffen Bilger είχε αναφέρει την προηγούμενη εβδομάδα ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να θέσει σε ισχύ τη νομοθεσία τον επόμενο μήνα.

Πάντως σε αυτή την αγορά πέραν των αμερικανικών εταιρειών Bird και Lime που έχουν συγκεντρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές οι Ευρωπαίοι ανταγωνιστές κινούνται πολύ γρήγορα ώστε να τους κερδίσουν στην εγχώρια αγορά.

Η σουηδική εταιρεία Voi Technology δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές της στη Γερμανία τον Ιούνιο.

Advertisement

Η εταιρία Rival Flash, με συνιδρυτή τον Lukasz Gadowski, έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας με την Herne, πόλη της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, για να προσφέρει ηλεκτρικά σκούτερ για ενοικίαση.

Η Volkswagen επίσης έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τον κλάδο και ήδη παρουσίασε στο σαλόνι της Γενεύης τα ηλεκτρικά scooters Cityskater και Steetmate. Η VW δήλωσε ότι το Cityskater θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του έτους. Έχει απόσταση 15 χιλιομέτρων.

Advertisement

 

Σκληρή αγορά

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Fredrik Hjelm δήλωσε ότι η Γερμανία «είναι η πιο σκληρή αγορά μέχρι στιγμής στην πλευρά των κανονισμών. Με βάση αυτούς πρέπει να κατασκευάσουμε ένα νέο όχημα που να ανταποκρίνεται σε αυτούς τους κανονισμούς, αφού έχουν βάλει προδιαγραφές ακόμη και για την απόσταση και τη γωνία ανάμεσα στο πίσω φως και το έδαφος.»

Advertisement

Η Voi είναι ένας από τους μεγαλύτερους ευρωπαίους παίκτες στη συγκεκριμένη αγορά, έχοντας συγκεντρώσει συνολικά πάνω από 150 εκατομμύρια δολάρια επενδύσεων από εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων.

Ωστόσο, οι ανταγωνιστές των ΗΠΑ, όπως η Lime και η Bird, εμφανίζονται οικονομικά πολύ πιο ισχυροί, κάτι που πυροδότησε αντιδράσεις στην Ευρώπη με τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Γηραιά Ήπειρο να επιδιώκουν συγχωνεύσεις ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικές και να προσελκύσουν επενδυτές…