Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Γερμανία δαπανά 1,2 δις για την εξέλιξη μπαταριών

Ελλάδα 19:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Γερμανία δαπανά 1,2 δις για την εξέλιξη μπαταριών

ΝΕΑ

Η Γερμανία δαπανά 1,2 δις για την εξέλιξη μπαταριών

ΝΕΑ

Η γερμανική κυβέρνηση θα δαπανήσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ για να υποστηρίξει μια νέα κοινοπραξία που σκοπεύει να κατασκευάσει κυψέλες μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα προκειμένου να βοηθήσει στην έρευνα για την ανάπτυξη μπαταριών στερεάς μορφής.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Σύμφωνα με τρεις πηγές που μίλησαν με το Reuters, οι επενδύσεις αποσκοπούν στη μείωση της εξάρτησης των Γερμανών κατασκευαστών αυτοκινήτων από τους προμηθευτές μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων με προέλευση την Ασία. Επιπλέον, η υποστήριξη της παραγωγής μπαταριών σε όλη τη χώρα θα βοηθήσει στην προστασία των γερμανικών θέσεων εργασίας καθώς παρατηρείται επιβράδυνση στη βιομηχανία που αφορά στους κινητήρες καύσης. Η Γερμανία πρέπει επίσης να παραμείνει στην πρώτη γραμμή της συνεχώς μεταβαλλόμενης αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς η οικονομία της βασίζεται κυρίως σε αυτή. Οι γίγαντες της αυτοκινητοβιομηχανίας, Volkswagen και Daimler ηγούνται στην εξέλιξη των ηλεκτρικών οχημάτων.

“Έχουμε ένα ρίσκο στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η βιομηχανία εξαρτάται πολύ από τους κινητήρες καύσης”, ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας κ. Christian Hirte. «Η κυβέρνηση θέλει να βοηθήσει τον κλάδο με διάφορες προσπάθειες να τον διαφοροποιήσει στο μέλλον». Οι αυτοκινητοβιομηχανίες λέγεται ότι βρίσκονται σε συνομιλίες με διάφορες εταιρείες τεχνολογίας για να κατασκευάσουν ένα μεγάλο εργοστάσιο μπαταριών, ενδεχομένως στα ανατολικά της χώρας. Μεταξύ των εταιρειών που επιβεβαιώθηκαν ότι συμμετείχαν σε αυτές τις συνομιλίες είναι ο γερμανός κατασκευαστής μπαταριών VARTA Microbattery, η Ford-Werke GmhB και ο “χημικός” γίγαντας BASF.

Advertisement
Advertisement

Παρά την ώθηση από τη γερμανική κυβέρνηση, ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι η Ευρώπη βρίσκεται ήδη πολύ πίσω από την Ασία στο συγκεκριμένο τομέα. Οι εταιρείες σε ολόκληρη την Ασία, περιλαμβάνουν τις LG Chem και Samsung SDI που ήδη προμηθεύουν διάφορα εμπορικά σήματα με μπαταρίες, στον ίδιο τομέα δραστηριοποιείται και ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μπαταριών EV, η Amperex Technology της Κίνας.

Germany-battery-investment-tsiro-640