Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ford βρήκε τρόπο να περνάει ο χρόνος ενώ φορτίζεις

Ελλάδα 14:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ford βρήκε τρόπο να περνάει ο χρόνος ενώ φορτίζεις

ΝΕΑ

Η Ford βρήκε τρόπο να περνάει ο χρόνος ενώ φορτίζεις

ΝΕΑ

Η φόρτιση του ηλεκτρικού μας αυτοκινήτου προφανώς και είναι μία βαρετή διαδικασία. Η Ford φέρεται να βρήκε τη λύση για αυτό το ζήτημα.

Advertisement
Advertisement

Η Ford μοιάζει να βρίσκει συνεχώς τρόπους για να απασχολεί τον χρήστη όταν εκείνος πρέπει να περιμένει σε σταθμό φόρτισης. Μετά το Digital Experience, τη νέα πλατφόρμα λογισμικού που ενσωματώνει σταδιακά στα ηλεκτρικά της, ετοιμάζει μία ακόμα καινοτομία στο πλαίσιο της ψυχαγωγίας.

Συγκεκριμένα, η Ford φέρεται να έχει καταθέσει στο USPTO μία νέα ευρεσιτεχνία. Αυτή αφορά ένα σύστημα το οποίο θα κάνει τους προβολείς να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως προτζέκτορες για να μπορεί ο χρήστης να παίζει παιχνίδια. Μάλιστα, για τον χειρισμό του παιχνιδιού, ο χρήστης θα μπορεί να αξιοποιεί το smartphone του ή ένα χειριστήριο PlayStation.

Πέραν των smartphone και των χειριστηρίων PlayStation, θα είναι δυνατή η χρήση του τιμονιού, των οθόνων αφής ή των διακόπτων όταν ο χρήστης θα παίζει παιχνίδια. Το τιμόνι για παράδειγμα, θα είναι το τέλειο χειριστήριο για ένα racing game.

Το Digital Experience αρχίζει ήδη να αποτελεί μέρος των ηλεκτρικών Ford
Advertisement
Advertisement

Παρότι έχουμε δει άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες να παρουσιάζουν ένα παρόμοιο κόνσεπτ, αυτό της Ford έχει σημαντικές ιδιαιτερότητες.

Επιπρόσθετα, οι υψηλής ευκρίνειας Matrix LED προβολείς/ προτζέκτορες θα μπορούν να προσφέρουν μία πεντακάθαρη εικόνα προς οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια.

Η Ford μοιάζει να έχει φροντίσει επίσης για τις απαραίτητες παραμέτρους ασφαλείας σχετικά με το σύστημα. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε, εάν το αυτοκίνητο αρχίσει να κινείται για οποιοδήποτε λόγο, το παιχνίδι θα απενεργοποιείται αυτόματα μέχρις ότου το περιβάλλον γύρω να είναι ασφαλές και το αυτοκίνητο εντελώς σταματημένο.

Πολύ ιδιαίτερη η νέα ευρεσιτεχνία της Ford
Advertisement

Η νέα τεχνολογία που έχει αναπτύξει η Ford παραμένει προς ώρας ένα κόνσεπτ και μόνο. Ωστόσο, η γρήγορη φόρτιση είναι κάτι πάνω στο οποίο δουλεύουν πυρετωδώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες, επομένως είναι πολύ πιθανό αυτό το σύστημα να μη χρειαστεί ποτέ.