Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ford θα κατασκευάζει 50.000 αναπνευστήρες!

Ελλάδα 16:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ford θα κατασκευάζει 50.000 αναπνευστήρες!

ΝΕΑ

Η Ford θα κατασκευάζει 50.000 αναπνευστήρες!

ΝΕΑ

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή έως τις 20 Απριλίου.

Advertisement
Advertisement

Η Ford ανακοίνωσε πως μαζί με την GE Healthcare θα κατασκευάσει 50.000 αναπνευστήρες μέσα στις επόμενες 100 μέρες στο εργοστάσιό της στο Rawsonville του Μίσιγκαν των ΗΠΑ. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία σε σχετική ανακοίνωση επισήμανε ότι η κατασκευή των αναπνευστήρων θα ξεκινήσει έως τις 20 Απριλίου και πως μετά την παράδοση των 50.000 αναπνευστήρων, θα έχει την δυνατότητα, αν χρειαστεί, να κατασκευάζει μηνιαίως 30.000 αναπνευστήρες, που θα συμβάλλουν στη θεραπεία των ασθενών που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό.

Παράλληλα η Ford σε συνεργασία με την 3M θα κατασκευάζει 1.000 απλούς αναπνευστήρες τον μήνα στα εργοστάσιά της στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας και ανταλλακτικά που χρησιμοποιεί στη παραγωγή των αυτοκινήτων της, όπως π.χ οι ανεμιστήρες από τα κλιματιζόμενα καθίσματα του F-150. Επίσης η Ford θα κατασκευάζει εβδομαδιαίως και 100.000 απλές προστατευτικές μάσκες.

Advertisement
Advertisement

Η Ford τόνισε πως η απλοποιημένη σχεδίαση αναπνευστήρων, που έχει την άδεια της GE Healthcare και έχει λάβει την έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των περισσότερων ασθενών του κορωνοϊού και στηρίζεται στη χρήση πεπιεσμένου αέρα χωρίς την ανάγκη ηλεκτρικού ρεύματος.

Αξιωματούχοι σε κράτη που έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία έχουν πραγματοποιήσει έκκληση τόσο προς τον Trump όσο και στους κατασκευαστές να επιταχύνουν την παραγωγή αναπνευστήρων για να αντιμετωπίσουν την αύξηση των ασθενών που βρίσκονται στα νοσοκομεία. Ήδη κάποια νοσοκομεία στη Νέα Υόρκη χρησιμοποιούν ήδη έναν αναπνευστήρα για να συντηρήσουν δύο ασθενείς.

Πάντως το Σωματείο Εργαζομένων της Ford (United Auto Workers) και άλλα στελέχη της εταιρείας συνέκριναν την προσπάθεια της αυτοκινητοβιομηχανίας να κατασκευάσει αναπνευστήρες με την μετατροπή του Ντιτρόιτ κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου όπου παρήγαγαν βόμβες.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Τον… χαβά τους κάποια ΚΕΠ

Advertisement

Προσοχή! Επιτήδειοι πωλούν ανύπαρκτα αυτοκίνητα μέσω Facebook

Έτσι θα πάτε συνεργείο ή σε αντιπροσωπεία ΙΧ χωρίς πρόστιμο!