Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ford σκοτώνει τον κορωνοϊό στους 53 βαθμούς Κελσίου

Ελλάδα 20:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ford σκοτώνει τον κορωνοϊό στους 53 βαθμούς Κελσίου

ΝΕΑ

Η Ford σκοτώνει τον κορωνοϊό στους 53 βαθμούς Κελσίου

ΝΕΑ

Ο κορωνοϊός έχει δημιουργήσει μια σειρά από δυσκολίες για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, με το κλείσιμο εργοστασίων και αντιπροσώπων να προκαλεί σημαντικούς πονοκεφάλους. Όμως, η Ford σκέφτηκε μια επαναστατική λύση στην αντιμετώπιση του ιού.

Advertisement
Advertisement

Η Ford αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα «βελτίωση του λογισμικού που αφορά τη θερμοκρασία του εσωτερικού». Μια ενημέρωση που σχεδιάστηκε για αμερικανικά περιπολικά και αναλαμβάνει να θερμάνει την καμπίνα στους 53 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά, μια θερμοκρασία που η εταιρεία λέει πως βοηθά στη «μείωση της συγκέντρωσης ιών στο εσωτερικό» σε ποσοστό μεγαλύτερο του 99%.

Το σύστημα λειτουργεί επιστρατεύοντας την υψηλότερη θερμοκρασία του κινητήρα με σκοπό να ζεσταίνει άμεσα την καμπίνα. Όταν η τεχνολογία είναι ενεργοποιημένη, το αυτοκίνητο θα αναβοσβήνει τα φώτα κινδύνου για να προειδοποιήσει ότι λειτουργεί, αλλάζοντας το μοτίβο του προκειμένου να υποδείξει πότε έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Περιπολικά στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Μίσιγκαν, τη Μασαχουσέτη, το Οχάιο και τη Φλόριντα χρησιμοποιήθηκαν για τη δοκιμή του νέου λογισμικού. Οι αστυνομικές δυνάμεις με μεγάλους στόλους οχημάτων μπορούν να εγκαταστήσουν οι ίδιοι την απαραίτητη ενημέρωση λογισμικού, ενώ οι υπόλοιποι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους αντιπροσώπους της Ford για να πραγματοποιήσουν την αναβάθμιση.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για χρήση σε συνδυασμό με κατάλληλες μεθόδους καθαρισμού, αλλά θα λειτουργεί σε όλα τα μέρη της καμπίνας, συμπεριλαμβανομένων των δυσπρόσιτων περιοχών, χωρίς να αφήνεται ζωτικός χώρος για τον ιό. Η Ford συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο του Οχάιο κατά τη διάρκεια της εξέλιξης. Οι Jeff Jahnes και Jesse Kwiek, υπεύθυνοι εργαστηρίου μικροβιολογίας από το πανεπιστήμιο, δήλωσαν: «Οι μελέτες μας με τη Ford Motor Company δείχνουν ότι η έκθεση κορωνοϊών σε θερμοκρασίες 56 βαθμών Κελσίου για 15 λεπτά μειώνει αισθητά τη συγκέντρωση του ιού κατά 99% και πλέον σε εσωτερικές επιφάνειες και υλικά που χρησιμοποιούνται μέσα στα οχήματα της Police Interceptor Utility».

Ο Hau Thai-Tang, επικεφαλής ανάπτυξης προϊόντων και αγορών της Ford, δήλωσε ότι “οι αστυνομικοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή προστατεύοντας όλους μας. Εκτίθενται στον ιό και χρειάζονται απόλυτα προστατευτικά μέτρα. Κοιτάξαμε τι υπάρχει στο οπλοστάσιό μας και πώς θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε και να βοηθήσουμε την προσπάθεια τους. Σε αυτήν την περίπτωση, μετατρέψαμε τα συστήματα ελέγχου κίνησης και θερμότητας του οχήματος σε εξολοθρευτή ιών”.