Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ford πατεντάρει ενεργητική ανάρτηση με πολλές εκπλήξεις

Ελλάδα 17:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ford πατεντάρει ενεργητική ανάρτηση με πολλές εκπλήξεις

ΝΕΑ

Η Ford πατεντάρει ενεργητική ανάρτηση με πολλές εκπλήξεις

ΝΕΑ

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές στο διαδίκτυο η Ford έχει καταθέσει αίτηση κατοχύρωσης μιας νέα ενεργητική ανάρτηση η οποία κρύβει αρκετές ανορθόδοξες ρυθμίσεις λειτουργίας.

Advertisement
Advertisement

Η ιστοσελίδα Bonco6G.com αναφέρει πως η Ford έχει καταθέσει σe αρμόδια υπηρεσία αίτηση κατοχύρωσης ενός συστήματος δυναμικού ελέγχου το οποίο φημολογείται πως αφορά μια νέα ενεργητική ανάρτηση που έχει εξελιχθεί από την εταιρία. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα η νέα ανάρτηση θα τοποθετηθεί για πρώτη φορά στο νέο Ford Bronco και μεταξύ άλλων θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να…χορεύει.

Στην περιγραφή του συστήματος που έχει κατατεθεί για κατοχύρωση αναφέρονται μεταξύ άλλων διάφορες λειτουργίες δυναμικού ελέγχου σε συνθήκες εκτός δρόμου όπως για παράδειγμα η αυξομείωση του ύψους, η απελευθέρωση των αντιστρεπτικών κ.α. Αυτό ενισχύει την πεποίθηση πως το εν λόγω σύστημα ταιριάζει ιδανικά στο νέο πολυαναμενόμενο μοντέλο εκτός δρόμου της Ford, το Bronco. Ωστόσο αυτό που προκαλεί εντύπωση πως μεταξύ των ρυθμίσεων που περιλαμβάνονται υπάρχουν και αρκετές που δεν συμβαδίζουν με όσα έχουμε μάθει να περιμένουμε από μια ενεργητική ανάρτηση.

Advertisement
Advertisement

Έτσι λοιπόν στην αίτηση κατοχύρωσης αναφέροντα αρκετές ρυθμίσεις με ευφάνταστες ονομασίες όπως Music Mode, Entertainment Mode και Daredevil Mode. Μάλιστα σε καθεμία από αυτές υπάρχει και μια αρκετά μακροσκελής περιγραφή της λειτουργίας του η οποία συνοπτικά θα μπορούσαμε να πούμε πως περιλαμβάνει συνθήκες λειτουργίας που θυμίζουν περισσότερο χορογραφία παρά μια παραδοσιακή λειτουργία ανάρτησης. Πάντως δίνοντας μια πιο ψύχραιμη και λογική εξήγηση το Bronco6G αναφέρει πως αρκετές από τις συνθήκες λειτουργίας που αναφέρονται – όπως για παράδειγμα η δημιουργία αναπήδησης από την ανάρτηση – θα μπορούσαν να χρησιμεύουν για την απελευθέρωση του αυτοκινήτου από κάποιες δύσκολες καταστάσεις όπως για παράδειγμα όταν έχει κολλήσει σε λάσπη ή άμμο. Βέβαια θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου για να δούμε εάν τελικά εάν τελικά οι συγκεκριμένες φήμες θα επιβεβαιωθούν και φυσικά σε ποιο βαθμό.