Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ford παραγγέλνει λιγότερες μπαταρίες

Ελλάδα 4:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ford παραγγέλνει λιγότερες μπαταρίες

ΝΕΑ

Η Ford παραγγέλνει λιγότερες μπαταρίες

ΝΕΑ

Τα στελέχη της Ford επιδίωξαν να πρωτοστατήσουν στην ηλεκτροκίνηση αλλά τα ως τώρα αποτελέσματα δεν τους δικαιώνουν.

Advertisement
Advertisement

Πόσα χρήματα έχασε η Ford από κάθε αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημά της που πούλησε εντός του πρώτου τριμήνου του 2024; Σύμφωνα, με τα στοιχεία που ανακοίνωσε, η εταιρεία είχε οικονομική ζημιά 100.000 δολαρίων για καθένα από αυτά (περίπου 92.600 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

Φυσικά, σε αυτό το ποσό αντιστοιχεί στο συνολικό ποσό δισεκατομμυρίων που επενδύθηκε από αυτή ως τώρα για την εξέλιξη και παραγωγή των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της, όπως και για τις απαραίτητες υποδομές για μετά την πώληση.

Με μαθηματικούς όρους, μπορεί να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα των αριθμών. Όμως, στην πράξη της αγοράς αυτό σημαίνει ένα πράγμα: Ότι οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων της είναι λιγότερες του αναμενόμενου.

Advertisement
Advertisement

Τους τελευταίους μήνες, η Ford φαίνεται να δυσκολεύεται στη διαδικασία μετάβασής της προς την ηλεκτροκίνηση, κάτι που ισχύει και για πολλές άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Ο λόγος είναι η μείωση της ζήτησης για καινούργια αυτοκίνητα αυτής της τεχνολογίας από το αγοραστικό κοινό εξαιτίας της κατάργησης ή του περιορισμού των σχετικών κρατικών επιδοτήσεων.

Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τα στελέχη της αμερικανικής εταιρείας να επαναπροσδιορίσουν το επιχειρηματικό πλάνο τους. Απόρροια αυτού ήταν και η απόφαση να ειδοποιήσουν τους προμηθευτές μπαταριών ότι θα μειώσουν τον αριθμό συσσωρευτών που χρειάζονται, καθώς θα μειώσουν αντίστοιχα και την παραγωγή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τους.

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg το οποίο επικαλείται πηγή η οποία θέλησε να παραμείνει ανώνυμη. Σύμφωνα με αυτό, η Ford θα διατηρήσει τις συμφωνίες που έχει υπογράψει με τις LG Energy Solutions Ltd, CATL και SK On Company, δηλαδή τους τρεις προμηθευτές της.