Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ford Mustang στους αγώνες NASCAR Cup Series

Ελλάδα 7:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ford Mustang στους αγώνες NASCAR Cup Series

ΝΕΑ

Η Ford Mustang στους αγώνες NASCAR Cup Series

ΝΕΑ

Την αγωνιστική Mustang με την οποία θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα NASCAR Cup Series παρουσίασε η Ford στις Ηνωμένες Πολιτείες, μία ημέρα μετά την 10.000.000η Mustang που βγήκε από τις γραμμές παραγωγής. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Κύριο μέλημα των ανθρώπων της Ford σε αυτό το στάδιο παρουσίασης της αγωνιστικής Mustang τους ήταν να κάνουν το αυτοκίνητο να μοιάζει όσο το δυνατό περισσότερο με το μοντέλο παραγωγής, καθώς μεταξύ τους δεν υπάρχει καμία άλλη μηχανική ομοιότητα και μάλλον το πέτυχαν.

ford-mustang-nascar-cup-series-2019-4

Φυσικά η Ford δεν ανακοίνωσε τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία είναι κοινά για όλους τους κατασκευαστές που συμμετέχουν σε αυτούς τους αγώνες -V8 κινητήρας στα 5,86 λίτρα με απόδοση περί τους 700 ίππους και χειροκίνητο κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων.

Advertisement
Advertisement

ford-mustang-nascar-cup-series-2019-3

Η Ford αγωνίζεται ήδη με μία Mustang στο πρωτάθλημα Xfinity Series της NASCAR από το 2011, ένα πρωτάθλημα στο οποίο κυριαρχεί έχοντας σαρώσει όλους τους τίτλους μέχρι σήμερα, εκτός από έναν. Η ομάδα του Roger Penske είναι η πιο πετυχημένη έχοντας πάρει τους τέσσερις από τους τελευταίους πέντε τίτλους κατασκευαστών, ενώ τις χρονιές 2011 και 2012 ο Ricky Stenhouse Jr. πήρε δύο σερί πρωταθλήματα.

ford-mustang-nascar-cup-series-2019-2

Advertisement

Τώρα οι Αμερικάνοι στοχεύουν ακόμη ψηλότερα καθώς το NASCAR Cup Series είναι η κορυφαία κατηγορία αγώνων stock car. H αγωνιστική Mustang θα κάνει το αγωνιστικό της ντεμπούτο στον αγώνα Daytona 500 στις 17 Φεβρουαρίου 2019 με τους Αμερικανούς να έχουν ακόμη πολύ χρόνο μπροστά τους για να εξελίξουν το αυτοκίνητό τους.