Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ford εξελίσσει τροχούς χωρίς… ζάντες

Ελλάδα 13:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ford εξελίσσει τροχούς χωρίς… ζάντες

ΝΕΑ

Η Ford εξελίσσει τροχούς χωρίς… ζάντες

ΝΕΑ

Το νέο σύστημα τροχών και ανάρτησης της Ford θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Advertisement
Advertisement

Οι κινηματογραφικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας έχουν γίνει αρκετές φορές έμπνευση από τους κατασκευαστές για καινούριες τεχνολογίες. Οι μηχανικοί της Ford φαίνεται ότι βλέπουν αρκετές ταινίες αυτού του είδους καθώς πρόσφατα κατάθεσαν έγγραφα πιστοποίησης μιας απίθανης πατέντας.

Πρόκειται για ένα σύστημα ανάρτησης και τροχών που μέχρι τώρα δεν έχουμε συναντήσει ξανά και σίγουρα θα μας απασχολήσει στο μέλλον. Η πατέντα ονομάζεται από τη Ford «άκεντροι τροχοί» και ουσιαστικά είναι ένα σύστημα hub τροχών που δεν έχουν το κλασικό σχεδιασμό με κεντρική σύνδεση. Μέσα στους τροχούς εδράζονται ηλεκτροκινητήρες hub όπως ακριβώς έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε scooter ή μοτοσικλέτες.

Ο ηλεκτροκινητήρας συνδέει τον τροχό με το αυτοκίνητο μέσω δύο οπλισμών. Η ιδέα είναι ότι ο τροχός μπορεί να αρθρωθεί ανεξάρτητα από το σώμα του οχήματος ανά πάσα στιγμή, εφαρμόζοντας ανάστροφη δύναμη μέσω του ηλεκτροκινητήρα. Για να αποφευχθεί το φαινόμενο της μεταφοράς τυχόν κραδασμών από τους τροχούς στο αμάξωμα, η Ford έχει φροντίσει ο τροχός να περιστρέφεται γύρω από το φανταστικό του κέντρο με αποτέλεσμα να απορροφάται ο κραδασμός ή η κρούση μετατρέποντάς την σε περιστροφική ενέργεια.

Advertisement
Advertisement

Η προηγμένη τεχνολογία θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στις μεταφορές, αλλά μπορεί να μην είναι ακόμη πρακτική για μαζική παραγωγή. Άλλωστε η Ford αναφέρει ότι μια τέτοια τεχνολογία θα μπορούσε εύκολα να εφαρμοστεί σε κάθε είδος αυτοκινήτου.

Δείτε το σύστημα της Ford.