Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ford αποχωρεί από την αγορά επιβατικών στη Ρωσία

Ελλάδα 16:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ford αποχωρεί από την αγορά επιβατικών στη Ρωσία

ΝΕΑ

Η Ford αποχωρεί από την αγορά επιβατικών στη Ρωσία

ΝΕΑ

Η αυτοκινητοβιομηχανία εγκαταλείπει την αγορά των επιβατικών αυτοκινήτων στη Ρωσία και κλείνει εργοστάσια.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία joint-venture που είχε η Ford στη Ρωσία με την ονομασία Ford Sollers θα κλείσει δύο μονάδες συναρμολόγησης και ένα εργοστάσιο κινητήρων εγκαταλείποντας ουσιαστικά την αγορά των επιβατικών αυτοκινήτων και θα επικεντρωθεί στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα.

Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί μέρος της αναδιάρθρωσης της αυτοκινητοβιομηχανίας και όποια επιχειρηματική δραστηριότητα παραμένει στη Ρωσία θα τελεί υπό τον έλεγχο της Sollers.

Advertisement
Advertisement

Η παραγωγή επιβατικών οχημάτων θα σταματήσει στα τέλη Ιουνίου του 2019, με το κλείσιμο δύο εργοστασίων συναρμολόγησης οχημάτων – Naberezhnye Chelny και Αγίας Πετρούπολης – και ενός εργοστασίου κινητήρων στην Elabug, επισήμανε η Ford.

Το εργοστάσιο της Αγίας Πετρούπολης κατασκευάζει τα μοντέλα Focus και Mondeo και το Naberezhnye Chelny παράγει Fiesta και Ecosport.

Τα λουκέτα των εργοστασίων θα οδηγήσουν σε σημαντικές απώλειες θέσεων εργασίας χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί στη δημοσιότητα συγκεκριμένος αριθμός απολύσεων.

Advertisement

Αυτή την στιγμή στα εργοστάσια της κοινοπραξίας Ford Sollers εργάζονται συνολικά 3.700 άτομα, ενώ όλα τα εργοστάσια λειτουργούν κανονικά, ανέφερε ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας.

«Η νέα δομή της Ford Sollers υποστηρίζει τη στρατηγική της Ford για παγκόσμια επανασχεδίαση για να επεκτείνει την ηγετική της θέση στα επαγγελματικά οχήματα και να αυξήσει την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρώπη σε εκείνα τα τμήματα της αγοράς που προσφέρουν καλύτερες αποδόσεις στο επενδεδυμένο κεφάλαιο», δήλωσε ο Steven Armstrong, πρόεδρος της Ford Ευρώπης.

Advertisement

Η Ford ήταν η πρώτη διεθνής αυτοκινητοβιομηχανία που ξεκίνησε τη συναρμολόγηση οχημάτων στη Ρωσία, ανοίγοντας ένα εργοστάσιο στην Αγία Πετρούπολη το 2002. Το 2011 δημιούργησε μια κοινοπραξία με την Sollers στην οποία η κάθε μία εταιρεία κατέχει από 50%, αλλά η Ford έχει τον έλεγχο.

«Η ρωσική αγορά επιβατικών οχημάτων έχει υποστεί σημαντική πίεση τα τελευταία χρόνια, με την ανάκαμψη να είναι βραδύτερη από την αναμενόμενη και μια στροφή προς τα τμήματα των επιβατικών οχημάτων χαμηλότερης τιμής», επισημαίνει η Ford.

Η εταιρεία έχει την ικανότητα να παράγει 360.000 οχήματα ετησίως στη Ρωσία…

Advertisement