Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η FJ δημιουργεί ένα αυθεντικό Off Road

Ελλάδα 3:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η FJ δημιουργεί ένα αυθεντικό Off Road

ΝΕΑ

Η FJ δημιουργεί ένα αυθεντικό Off Road

ΝΕΑ

Όταν πρόκειται για κλασικά Toyota 4×4 η FJ Company έχει δικαιωματικά τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Για του λόγου το αληθές η εταιρεία έφερε ένα εκπληκτικά ανακατασκευασμένο FJ43 στην φετινή SEMA.

Advertisement
Advertisement

ΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Το ονομάζουν Signature edition και, όπως προαναφέραμε βασίζεται σε ένα Toyota FJ43, του 1981, το οποίο όμως είναι ανακατασκευασμένο εκ βάθρων. Αυτό λοιπόν το εκπληκτικό FJ43 Signature είναι βαμμένο σε ματ μπεζ χρώμα της ερήμου, με χειροποίητη τάπα βενζίνης και μεγαλύτερους πλαϊνούς καθρέφτες. Και τα δύο είναι φτιαγμένα από αλουμίνιο, έχουν κατασκευαστεί από μηχάνημα CNC και είναι βαμμένα σε ματ γκρι χρώμα (gunmetal grey).

Επίσης φέρει έναν 40-series εμπρός προφυλακτήρα, εργάτη Warn 8274, αλλά και LED φώτα ομίχλης- κάτι που ασφαλώς δεν θα έβρισκες στην αυθεντική έκδοση, τρεις δεκαετίες πριν. Η FJ Company έχει τοποθετήσει έναν 4λιτρο V6 κινητήρα με προγραμματιζόμενο ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου. Η ανάρτηση είναι και αυτή φτιαγμένη ειδικά για το μοντέλο, με αμορτισέρ Fox, φύλλα σούστας Old Man Emu, αλλά και τέσσερα δισκόφρενα, τα οποία προέρχονται από ένα 4Runner του 2017.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό, το ταμπλό είναι ουσιαστικά η μεταλλική συνέχεια του αμαξώματος, αλλά υπάρχουν και σημεία καλυμμένα από δέρμα, ενώ τα εμπρός καθίσματα είναι μπάκετ Recaro Sportster CS. Τα πίσω πάντως είναι δερμάτινα ανακλινόμενα προς το πλάι. Μπορεί ακόμα να βρει κανείς ένα ειδικά εξελιγμένο ηχοσύστημα με υποδοχή για iPod και χειριστήρια, επίσης κατασκευασμένα από ματ αλουμίνιο, για να ταιριάζουν με τον εξωτερικό διάκοσμο. Η οροφή και τα πίσω πλαϊνά είναι υφασμάτινα.

Advertisement

Η FJ θα δώσει την έγκριση να κατασκευαστούν μόλις 24 τέτοια αυτοκίνητα, ξεκινώντας από την επόμενη χρονιά. Ένα από αυτά θα είναι και το έκθεμα που βλέπετε στις φωτογραφίες. Η τιμή, φυσικά, δεν ανακοινώθηκε. Αξίζει ωστόσο να αναφέρουμε ότι τα αυθεντικά Toyota FJ43 με ίδια ή κοντινή χρονιά κατασκευής κοστολογούνται περί τα 30-35 χιλιάδες ευρώ. Καθόλου άσχημα.