Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Fiat μειώνει το χρέος της…

Ελλάδα 14:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Fiat μειώνει το χρέος της…

ΝΕΑ

Η Fiat μειώνει το χρέος της…

ΝΕΑ

H Fiat Chrysler Automobiles αύξησε τα κέρδη της το έτος που πέρασε σε σχέση με το 2015 κατά 47%. Συγκεκριμένα αυτά άγγιξαν τα 1,8 δις ευρώ. Τα ηγετικά στελέχη έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η FCA ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 409 εκ. ευρώ για το τρίμηνο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου από τα 196 εκ.ευρώ της αντίστοιχης περιόδου το 2015, αλλά και αύξηση 1% των εσόδων στα 29,72 δις ευρώ. Τα λειτουργικά κέρδη του 2016 ανήλθαν σε 6,1 δις ευρώ (+26%).

Παράλληλα, με βάση αυτά τα ενθαρρυντικά στοιχεία, η εταιρία έκανε ιδιαίτερη μνεία στη μείωση του βιομηχανικού χρέους, το οποίο «ψαλιδίστηκε» πλέον στα 4,6 δις ευρώ στα τέλη του προηγούμενου έτους, συγκριτικά πάντα με τα 6,5 δις ευρώ του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά στο μέλλον και στην οικονομική πορεία από εδώ κι εμπρός, η FCA προβλέπει έσοδα για το τρέχον έτος που θα φτάσουν τα 120 δις ευρώ, όπως επίσης και λειτουργικά κέρδη ύψους 7 δις ευρώ. Σύμφωνα με επίσημες πηγές, το χρέος της θα πέσει περαιτέρω και συγκεκριμένα κάτω από τα 2,5 δις ευρώ.