Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ferrari θα αποκαλύψει δυο νέα μοντέλα το 2020

Ελλάδα 3:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ferrari θα αποκαλύψει δυο νέα μοντέλα το 2020

ΝΕΑ

Η Ferrari θα αποκαλύψει δυο νέα μοντέλα το 2020

ΝΕΑ

Η Ferrari σκοπεύει να αποκαλύψει δύο νέα μοντέλα φέτος, και ο εμπορικός διευθυντής της έχει επιβεβαιώσει πως η εταιρία πρόκειται να συνεχίσει να εισβάλλει σε νέες άγνωστες αγορές.

Advertisement
Advertisement

Η ιταλική φίρμα κυκλοφόρησε πέντε νέα μοντέλα το 2019, συμπεριλαμβανομένων των F8 Tributo, SF90 Stradale και Roma, ως μέρος μιας μεγάλης επέκτασης της γκάμας της η οποία αναμένεται να συμπεριλάβει 15 νέα αυτοκίνητα σε ένα πενταετές πλάνο.

Κατά την αποκάλυψη της Roma, ο Enrico Galliera δήλωσε ότι το 2020 θα είναι «έτος ενοποίησης» για την υποστήριξη αυτών των κινήσεων. Αλλά όταν ρωτήθηκε πιο πρόσφατα αν αυτό σήμαινε ότι η Ferrari δεν θα παρουσιάσει νέα αυτοκίνητα φέτος, είπε: «Σχεδιάζουμε πάντα να κάνουμε κάτι περισσότερο και σκοπεύουμε να κάνουμε κάποια νέα πράγματα. Θα ανακοινώσουμε δύο νέα μοντέλα μέχρι το τέλος του έτους”.

Ο Galliera μίλησε πριν η πανδημία Covid-19 αναγκάσει τη Ferrari να αναστείλει την παραγωγή της στο εργοστάσιο του Maranello, η συνεχιζόμενη υγειονομική και οικονομική απειλή θα μπορούσε όμως να οδηγήσει σε σημαντική καθυστέρηση των συγκεκριμένων αποκαλύψεων. Η Ferrari θεωρείται ότι θα τροποποιήσει τα σχέδιά της για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους πριν από την παρουσίαση των επενδυτών τον Μάιο, αλλά, με την παραγωγή που αναμένεται να συνεχιστεί αυτό τον μήνα, θα μπορούσε να συνεχίσει το εγχείρημα με την επέκτασή της.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον Galliera, τα νέα μοντέλα είχαν προγραμματιστεί να αποκαλυφθούν το δεύτερο εξάμηνο του έτους, πριν από το κλείσιμο της εταιρίας. Αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες για αυτά, υπαινίχθηκε ότι θα οδηγήσουν την Ferrari σε νέα πρωτόγνωρα μονοπάτια, λέγοντας: «Θα συνεχίσουμε να κοιτάζουμε νέες ανεκμετάλλευτες αγορές».

Όσον αφορά στο 2020, ο Galliera πρόσθεσε: «Πρέπει να προχωρήσουμε στην κυκλοφορία πέντε νέων προϊόντων μας τα οποία είναι προγραμματισμένα από πέρυσι, αλλά, ενώ το κάνουμε αυτό, παράλληλα δεν σταματάμε να αναζητούμε ευκαιρίες για ανάπτυξη ως εταιρεία». Όταν ρωτήθηκε ποιες κατηγορίες εξετάζει η Ferrari, πέρα από το Purosangue SUV που θα κυκλοφορήσει το 2022, ο Galliera είπε: «Ενδεχομένως κάθε τμήμα της αγοράς μας ενδιαφέρει, με την επιφύλαξη πάντα πως η Ferrari είναι μετρ στα σπορ αυτοκίνητα πολυτελείας.

Advertisement

«Μπορούμε να εισέλθουμε σε κάθε αγορά στην οποία μπορούμε να παραδώσουμε ένα αυτοκίνητο που θα ανταποκρίνεται στη θέση μας ως εταιρεία πολυτελών οχημάτων. Έχουμε ορισμένους περιορισμούς που συνδέονται με τον αποκλειστικά σπορ χαρακτήρα των μοντέλων μας. Η Ferrari είναι κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων επιδόσεων. Όταν κοιτάζουμε νέες κατηγορίες θα πρέπει να έχουμε κατά νου την ψυχή και τη θέση της μάρκας, αυτός είναι ο μόνος περιορισμός μας. Υπάρχουν βέβαια μερικές κατηγορίες όπως τα σπορ και τα αυτοκίνητα GT, αλλά μπορούμε να κοιτάξουμε και αλλού, αρκεί φυσικά να είμαστε συνεπείς με την κληρονομιά μας”.