Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ferrari και τα… τσιγάρα θα σώσουν τον πλανήτη

Ελλάδα 3:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ferrari και τα… τσιγάρα θα σώσουν τον πλανήτη

ΝΕΑ

Η Ferrari και τα… τσιγάρα θα σώσουν τον πλανήτη

ΝΕΑ

Μία παλιά συνεργασία από την εποχή της Formula 1 αναβιώνει με ένα εντελώς διαφορετικό στόχο. Και με νέο οικολογικό πρόσημο.

Advertisement
Advertisement

Στην προσπάθεια για την μείωση των εκπομπών άνθρακα συμμετέχουν πλέον όλοι. Ακόμα και αν πρόκειται για εταιρίες όπως η Ferrari με αυτοκίνητα που δεν τα λες τα πιο οικολογικά του κόσμου.

Και βέβαια η Philip Morris, ο γνωστός πολυεθνικός κολοσσός πίσω από τα τσιγάρα Malboro (και πολλές ακόμα ετικέτες), η οποία αναζητά και αυτή τρόπους να βελτιώσει το εταιρικό προφίλ της.

Η Ferrari ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Philip Morris International (PMI) για τη διερεύνηση μεθόδων μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα των εργοστασίων παραγωγής της στην περιοχή Emilia-Romagna της Ιταλίας.

Advertisement
Advertisement

Με τη Ferrari να στοχεύει στην παρουσίαση του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος έως τα τέλη του 2025 και να επιδιώκει την ουδετερότητα ως προς τον άνθρακα έως το 2030, η κοινή αυτή πρωτοβουλία, με την ονομασία Ferrari E-Lab, αναζητά λύσεις στον τομέα της βιομηχανικής ηλεκτροκίνησης.

Οι τομείς που εστιάζουν περιλαμβάνουν την παραγωγή, την αποθήκευση και τη μετατροπή ανανεώσιμης ενέργειας, με σκοπό την ενίσχυση της βιωσιμότητας σε όλες τις δραστηριότητές τους.

Η συνεργασία αυτή επεκτείνει μια μακροχρόνια συνεργασία που χρονολογείται από το 1973, όταν η PMI άρχισε να χορηγεί την ομάδα της Ferrari στη Formula 1, και εξελίσσεται πλέον σε μια κοινή δέσμευση προς την περιβαλλοντική συνείδηση.

Advertisement

Το έργο στοχεύει στα συγκροτήματα παραγωγής που βρίσκονται στο Maranello και στο Crespellano, τα οποία απέχουν περίπου 30 χιλιόμετρα μεταξύ τους. Η αρχική φάση επικεντρώνεται στην αξιολόγηση της βιωσιμότητας των μακροπρόθεσμων τεχνολογιών αποθήκευσης ενέργειας, με αναμενόμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης τον Σεπτέμβριο του 2024.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ferrari, Benedetto Vigna, εξέφρασε ενθουσιασμό, τονίζοντας τον στόχο της κοινής προσπάθειας για τη διερεύνηση καινοτόμων τεχνολογιών για τη βελτιστοποίηση της ενέργειας εντός των βιομηχανικών διεργασιών.

Advertisement

Οι εγκαταστάσεις της Ferrari, που απασχολούν σχεδόν 5.000 άτομα, και η εγκατάσταση Crespellano της PMI, που απασχολεί πάνω από 2.000 άτομα, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εστίασης αυτής της συνεργασίας σε βιώσιμες ενεργειακές λύσεις.

Για την προώθηση των προσπαθειών της για βιωσιμότητα, η Ferrari δημιούργησε μια εγκατάσταση κυψελών καυσίμου που παρουσιάστηκε πέρυσι.

Η εγκατάσταση κυψελών καυσίμου συνεισφέρει στο 5% των ενεργειακών απαιτήσεων των λειτουργιών παραγωγής, αντικατοπτρίζοντας τη συνεχή δέσμευση της Ferrari για βιώσιμες πρακτικές.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτά τα πέντε ρυπογόνα αυτοκίνητα πουλήθηκαν πριν λίγες ημέρες στην Ελλάδα
Σε ποιο αυτοκίνητο η βίδα κοστίζει 70 ευρώ η μία;
Παρκαδόρος έδωσε την Ferrari του σε άλλον