Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ferrari δοκιμάζει ένα νέο supercar

Ελλάδα 2:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ferrari δοκιμάζει ένα νέο supercar

ΝΕΑ

Η Ferrari δοκιμάζει ένα νέο supercar

ΝΕΑ

Το 2019 η Ferrari παρουσίασε πέντε νέα μοντέλα συμπεριλαμβανομένων των Roma, F8 Tributo, F8 Spider, 812 GTS και SF90 Stradale. Ωστόσο, το 2020, τα πράγματα θα είναι πολύ πιο αθόρυβα. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Advertisement
Advertisement

Αργότερα φέτος, η Ferrari θα λανσάρει δύο νέα μοντέλα στο πλαίσιο του σχεδίου της να λανσάρει 15 νέα μοντέλα έως το 2022. Αν και δεν υπάρχουν ακόμη συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τα νέα προϊόντα, ένα από αυτά είναι πιθανό να είναι ένα νέο υβριδικό supercar που θα τοποθετηθεί κάτω από τη SF90 Stradale. Όπως ήδη γνωρίζουμε, η Ferrari θέλει να χρησιμοποιήσει την ηλεκτροδότηση σε μελλοντικά μοντέλα της.

Νωρίτερα φέτος, οι κατάσκοποι μας έπιασαν ένα καμουφλαρισμένο “μουλάρι” της Ferrari 488 GTB το οποίο υποβαλλόταν σε δοκιμή χρησιμοποιώντας ένα νέο υβριδικό σύστημα κίνησης. Η τοποθεσία που συλλάβαμε εκ νέου τη Ferrari είναι το Fiorano της Ιταλίας. Μπορέσαμε να ακούσουμε τον ξεχωριστό ήχο ενός κινητήρα V6. Ο νέος κινητήρας βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά υπάρχει πιθανότητα να ηλεκτροδοτηθεί για να ενισχύσει την απόδοση του supercar.

Advertisement
Advertisement

Δεν ακούγεται τόσο επιθετικός όσο ο twinturbo V8 των F8 Tributo και Roma, ο V6 διαθέτει πιο πολιτισμένα χαρακτηριστικά και το κυριότερο θα επιτρέψει στη Ferrari να συμμορφώνεται με τους όλο και πιο αυστηρούς κανονισμούς εκπομπών. Χωρίς ηλεκτρισμό, οι αναφορές ισχυρίστηκαν ότι ο κινητήρας V6 2,9 λίτρων θα παράγει 610 ίππους. Η ηλεκτρική βοήθεια αναμένεται να αυξήσει την απόδοση σε 723 ίππους, λίγο κάτω δηλαδή από την ισχύ της Ferrari SF90 Stradale. Ο νέος V6 της Ferrari αναμενόταν αρχικά να τροφοδοτήσει ένα νέο σπορ αυτοκίνητο στη βάση το οποίο θα αναβιώσει το όνομα Dino, αλλά το συγκεκριμένο εγχείρημα αναβλήθηκε προς το παρόν. Όσο για τα υπόλοιπα, η Ferrari θα παρουσιάσει αργότερα φέτος μια έκδοση Spider της SF90 Stradale.