Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η FCA επενδύει στις ΗΠΑ

Ελλάδα 3:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η FCA επενδύει στις ΗΠΑ

ΝΕΑ

Η FCA επενδύει στις ΗΠΑ

ΝΕΑ

Μπορεί ο Trump να έχει αρχίσει ήδη τα καμώματα του και να χτίζει κοινώς απαγορευτικά τείχη σε αρκετές εμπορικές δραστηριότητες, ωστόσο, ο όμιλος FCA θα λειτουργήσει πάνω από 400 νέες αντιπροσωπείες στις ΗΠΑ, κόντρα στο ρεύμα της απομόνωσης, που διέπουν οι κινήσεις του νέου πλανητάρχη.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ο όμιλος FCA, όπως έχουν τονίσει επανειλημμένα τα ηγετικά στελέχη του, θα κινηθεί δυναμικά το 2017, προκειμένου να μειώσει περαιτέρω το βιομηχανικό χρέος του και να επιστρέψει στην κερδοφορία κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον. Μια από τις πρώτες κινήσεις λοιπόν είναι να αυξήσει σημαντικά το μερίδιο αγοράς του στην τεράστια αγορά των ΗΠΑ.

Και πως μπορείς αλήθεια να πετύχεις στην πράξη κάτι τέτοιο; Στο γκρουπ πιστεύουν πως ο αριθμός των επίσημων αντιπροσωπειών πρέπει να αγγίξει τις 3.000. Πριν από την τελευταία επέκταση, υπολογίζονταν σε 2.500 καταστήματα, έτοιμα να εξυπηρετήσουν το αμερικάνικο κοινό.

Advertisement
Advertisement

Να σημειωθεί εδώ πως το τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, οι πωλήσεις του ομίλου FCA μειώθηκαν στην Αμερική κατά 11,3% σε σύγκριση με το 2015, γεγονός που μεταφράστηκε σε απώλεια μεριδίου αγοράς σε ποσοστό 1,5%.