Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ευρώπη υποδέχεται το μικρό SUV της Ford

Ελλάδα 21:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ευρώπη υποδέχεται το μικρό SUV της Ford

ΝΕΑ

Η Ευρώπη υποδέχεται το μικρό SUV της Ford

ΝΕΑ

Οι πωλήσεις του EcoSport άρχισαν μέσα στο καλοκαίρι για ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Μ. Βρετανία και η Γερμανία. Το SUV της Ford έχει μήκος 4,24 m. και κίνηση στους εμπρός τροχούς, ενώ στην Ελλάδα αναμένεται πριν τα τέλη του έτους.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το ευρωπαϊκών προδιαγραφών EcoSport διατίθεται με τρεις κινητήρες, δύο βενζίνης και ένα diesel. Από αυτούς οι δύο αναμένεται να απασχολήσουν την ελληνική αγορά: ο 1.0 EcoBoost, στην έκδοση με τα 125 PS και 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο (μέση κατανάλωση 5,3 lt/100 km, ρύποι 125 g/km) και ο 1.5 diesel, απόδοσης 90 PS (4,6 lt/100 km, 120 g. CO2 ανά km). Υπάρχει μία ακόμη επιλογή στους βενζινοκινητήρες, ο ατμοσφαιρικός 1.5 Ti-VCT με ισχύ 112 PS (6,3 lt/100 km, 149 g/km), η συγκεκριμένη όμως έκδοση μάλλον δεν θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας.

Το EcoSport απέσπασε 4 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του οργανισμού Euro NCAP και στο βασικό εξοπλισμό ασφαλείας περιλαμβάνονται 7 αερόσακοι. Το μικρό SUV εξοπλίζεται με το σύστημα Ford SYNC με AppLink, παρέχοντας στον οδηγό τη δυνατότητα να ελέγχει με φωνητικές εντολές τις εφαρμογές στο smartphone. Με τον ίδιο τρόπο θα μπορεί να πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλίσεις, να χειρίζεται το σύστημα πλοήγησης και να επιλέγει μουσικά κομμάτια από εξωτερικές πηγές.