Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Ευρωπαίοι ψάχνουν συμμαχίες υπό το φόβο των Κινέζων

Ελλάδα 9:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Ευρωπαίοι ψάχνουν συμμαχίες υπό το φόβο των Κινέζων

ΝΕΑ

Οι Ευρωπαίοι ψάχνουν συμμαχίες υπό το φόβο των Κινέζων

ΝΕΑ

Δύο από τις πιο παραδοσιακές εταιρείες της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας ψάχνουν τρόπους συνεργασίας για να αντιμετωπίσουν την λαίλαπα των Κινέζων.

Advertisement
Advertisement

Η Renault επιβεβαίωσε τις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με τη Volkswagen για τη συνεργασία σε ένα ηλεκτρικό μίνι αυτοκίνητο με μπαταρία, ειδικά σχεδιασμένο για την ευρωπαϊκή αγορά.

Ο Luca de Meo, διευθύνων σύμβουλος της Renault, αποκάλυψε τις συζητήσεις αυτές στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, εκφράζοντας αισιοδοξία για την πιθανή συνεργασία.

Επιπλέον, ο De Meo ανέφερε ότι η Renault διερευνά και άλλες πιθανές συνεργασίες, χωρίς να διευκρινίσει ονόματα, δηλώνοντας: “Είμαι ανοιχτός σε οποιονδήποτε θέλει να συμμετάσχει”. Ο στόχος είναι να αξιοποιηθεί η παραγωγική ικανότητα και η τεχνογνωσία της Renault σε επίπεδο πλατφόρμας για την επέκταση της παρουσίας της στην αγορά EV.

Advertisement
Advertisement

Η επείγουσα ανάγκη για τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες να προσφέρουν ηλεκτρικά σε ανταγωνιστικές τιμές πηγάζει από την απειλή που συνιστούν οι κινέζοι κατασκευαστές που εισέρχονται στην ευρωπαϊκή αγορά με προσιτά ηλεκτρικά οχήματα.

Η Renault στοχεύει να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα με την παρουσίαση του πλήρως ηλεκτρικού μίνι αυτοκινήτου Twingo μέχρι το 2026, με τιμή κάτω από 20.000 ευρώ.

Η Renault και η VW βρίσκονται σε προκαταρκτικές συζητήσεις για να μοιραστούν ενδεχομένως την πλατφόρμα για το νέο ηλεκτρικό Twingo, το οποίο θα βασίζεται σε μια τροποποιημένη έκδοση της αρχιτεκτονικής AmpR Small, την ίδια πλατφόρμα που χρησιμοποιείται για το νέο Renault 5.

Advertisement

Ο De Meo πρότεινε μέτρα μείωσης του κόστους, όπως η χρήση λιγότερο ακριβών μπαταριών φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) για να εξασφαλιστεί η προσιτή τιμή.

Παρά τις συνεχιζόμενες συνομιλίες με τη VW, η Renault δεσμεύεται να προωθήσει το έργο με ή χωρίς συνεργάτη, τονίζοντας την ανάγκη να δράσει γρήγορα στην ταχέως εξελισσόμενη αγορά.

Advertisement

Από την άλλη πλευρά, η VW προσπαθεί να προλάβει την κούρσα για την εισαγωγή προσιτών μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρίες, εξετάζοντας συνεργασίες για τη μείωση του κόστους και την κυκλοφορία διαδόχων μοντέλων όπως το e-Up.

Η εστίαση της Renault στη μείωση του κόστους επεκτείνεται πέρα από το πρόγραμμα Twingo, με σχέδια να εφαρμόσει τα διδάγματα σε άλλα μοντέλα, όπως το πρόσφατα λανσαρισμένο Renault 5 και το επερχόμενο μικρό SUV Renault 4, στοχεύοντας σε σημαντικές μειώσεις τιμών σε όλη τη γκάμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To νέο Renault Scenic περνά σε άλλη διάσταση
Ford: Αν δεν ενωθούμε κινδυνεύουμε από τους Κινέζους
Η Κίνα σαρώνει στις παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων

Advertisement