Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η εταιρεία που βάζει τέλος στις κλοπές των αυτοκινήτων της

Ελλάδα 19:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η εταιρεία που βάζει τέλος στις κλοπές των αυτοκινήτων της

Mobility

Η εταιρεία που βάζει τέλος στις κλοπές των αυτοκινήτων της

Mobility

Η αυτοκινητοβιομηχανία φαίνεται πως έχει βρει μία εξαιρετική λύση για να αποτρέψει τους κλέφτες που στοχοποιούν τα αυτοκίνητά της.

Advertisement
Advertisement

Παρά τις επενδύσεις των εταιρειών σε αντικλεπτικά λογισμικά ή τις προσπάθειες των χρηστών με κλειδαριές τιμονιού και συσκευές εντοπισμού, ο κίνδυνος κλοπής του αυτοκινήτου μας πάντοτε καραδοκεί.

Για αυτό, η General Motors φέρνει μία εναλλακτική λύση η οποία δυνητικά μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματική. Πιο συγκεκριμένα, ο αμερικανικός Όμιλος προσφέρει τη δυνατότητα προεγκατάστασης υπηρεσίας της OnStar στο αυτοκίνητο.

Ονομάζεται SVA (Stolen Vehicle Assistance) και πρόκειται για μία υπηρεσία που όχι απλά βοηθάει τις ένοπλες δυνάμεις να εντοπίσουν το αυτοκίνητο, αλλά και να το ανακτήσουν, συλλαμβάνοντας ταυτόχρονα τον κλέφτη.

Advertisement
Advertisement

Η καινοτόμος αυτή υπηρεσία της OnStar ξεκινάει με το πιο απλό βήμα που είναι η ειδοποίηση κλοπής, την οποία βλέπετε αμέσως στη συσκευή σας μόλις το αυτοκίνητο παραβιαστεί.

Εφόσον ο κάτοχος δεν προλαβαίνει να τρέξει να εμποδίσει τα χειρότερα, μπορεί άμεσα να ειδοποιήσει την αστυνομία, γνωστοποιώντας το τι συνέβη. Το σημαντικότερο όμως, θα είναι να τους ενημερώσετε ότι το αυτοκίνητό σας διαθέτει την υπηρεσία SVA της OnStar.

Το καλύτερο από όλα, είναι ότι το θύμα μπορεί να επικοινωνήσει αμέσως μετά με το κέντρο επικοινωνίας της OnStar για να δηλώσει την κλοπή και ο υπάλληλος θα συνδεθεί απομακρυσμένα με το όχημά σας, βλέποντας αμέσως χάρη στο GPS πού ακριβώς βρίσκεται.

Advertisement

Από εκεί και πέρα, η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί σε δευτερόλεπτα. Η OnStar ενημερώνει την αστυνομία για το πού είναι το αυτοκίνητο σε πραγματικό χρόνο, ώστε οι ένοπλες δυνάμεις να φτάσουν στο σημείο, να το ανακτήσουν και να προχωρήσουν σε σύλληψη.

Advertisement

Το πιο εντυπωσιακό, είναι πως ακόμα και αν το αυτοκίνητο κινείται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο υπάλληλος της OnStar μπορεί και πάλι απομακρυσμένα να «κλειδώσει» τον κινητήρα, φρενάροντας και σταματώντας εν τέλει εντελώς το αυτοκίνητο. Αν πάλι, το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο, όλα είναι… παιχνιδάκι.

Τέλος, η OnStar θα ειδοποιήσει την αστυνομία για το ποιο ακριβώς είναι το μοντέλο, όταν φτάσει στο σημείο, ανάβοντας απομακρυσμένα διάφορους σηματοδότες του οχήματος, ώστε να μπορέσουν οι άνθρωποι του νόμου να το ξεχωρίσουν.

Το πιο ωραίο όμως σε όλη αυτή την καινοτόμο τεχνολογία, είναι πως ο κλέφτης δεν έχει ιδέα για το τι ακριβώς συμβαίνει και ούτε θα καταλάβει για το πότε θα βρεθεί με… χειροπέδες.

Advertisement