Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η επόμενη Skoda Octavia RS θα έχει 204 ίππους από 2λιτρο diesel

Ελλάδα 9:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η επόμενη Skoda Octavia RS θα έχει 204 ίππους από 2λιτρο diesel

ΝΕΑ

Η επόμενη Skoda Octavia RS θα έχει 204 ίππους από 2λιτρο diesel

ΝΕΑ

Γνωρίζουμε ότι η νέα Skoda Octavia IV θα πρέπει να κυκλοφορήσει στα τέλη του επόμενου έτους, πιθανώς στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Θα πατήσει επάνω στην πλατφόρμα MQB και θα φαίνεται τόσο όμορφη που θα μας κάνει να ξεχάσουμε τα παλιά τέσσερα μάτια της υπάρχουσας γενιάς.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η νέα Octavia θα έχει περίπου το ίδιο μέγεθος, με συνολικό μήκος περίπου 4,7 μέτρων, παρόλο που οι φήμες την ήθελαν μέχρι πρότινος πολύ μεγαλύτερη. Θα υπάρχει επίσης και η Octavia RS, με TDI κινητήρα. Θα παράγει 200 ίππους, προφανώς ακόμα από κινητήρα 2 λίτρων. Ελπίζουμε ειλικρινά να έχουμε τους 204 ίππους και τα 400 Nm ροπής, από από τον 2.0 TDI της Audi που υποτίθεται ότι θα μπει στο Golf 8. Όπως και να έχει, το μοντέλο της Skoda θα ταιριάζει σε δύναμη με ένα Polo GTI ή τα GT-wagon (Proceed GT, Megane GT και 308 GT).

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα για ένα plug-in μοντέλο. Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, ο επικεφαλής της Skoda R & D, Christian Strube, ρωτήθηκε για μια υβριδική Octavia και απάντησε: “Ίσως σε μια έκδοση RS – επειδή είναι ένα καλό μείγμα μεταξύ καθημερινότητας και απόδοσης. Εάν διανύετε μόλις 70 km θα σας καλύψει η ηλεκτροκίνηση, εάν πάλι θέλετε να διασκεδάσετε το Σαββατοκύριακο, έχετε την έκδοση RS. Είναι πολύ ωραίο. “Τώρα, ενώ το Vision RS που παρουσιάστηκε είχε 245 άλογα, αναμένουμε ένα πιθανό plug-in RS να έχει 210. Αυτό είναι το αποτέλεσμα ενός συστήματος βασισμένου στον 1.5 TSI που αναπτύχθηκε από τον Όμιλο.

Advertisement
Advertisement