Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η επόμενη Porsche Macan θα διαθέτει ηλεκτρική έκδοση

Ελλάδα 13:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η επόμενη Porsche Macan θα διαθέτει ηλεκτρική έκδοση

ΝΕΑ

Η επόμενη Porsche Macan θα διαθέτει ηλεκτρική έκδοση

ΝΕΑ

Η επόμενη Porsche Macan αναμένεται το 2022 και όπως όλα δείχνουν θα επιστρατεύσει μεταξύ άλλων και σύγχρονη ηλεκτρική τεχνολογία. Εννοείται όμως πως θα διατεθεί και με βενζίνη, ντίζελ αλλά και υβριδικό σύστημα.

Advertisement
Advertisement

Είναι γεγονός πως η Porsche απλά δεν είναι έτοιμη ακόμη να βάλει όλα τα αυγά της σε ένα καλάθι. Έτσι, προς το παρόν αντισταθμίζει τα στοιχήματα και τις προκλήσεις του αύριο, με πληθώρα κινητήρων για διαφορετικές αγορές σε όλο τον κόσμο.

Μια ακριβή επιλογή για τον κατασκευαστή, αλλά με μεγάλο όφελος για τους πελάτες, καθώς τους προσφέρεται μια ευρύτερη δυνατότητα επιλογών. Η Porsche επιβεβαίωσε την ηλεκτρικό Macan τον Φεβρουάριο του 2019 λέγοντας πως θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Λειψίας στην Ανατολική Γερμανία. Η απόδοση που βλέπετε εδώ βασίστηκε στις τελευταίες πληροφορίες από το Zuffenhausen και συλλέχθηκε από το δίκτυο των φωτογράφων κατασκοπείας σε όλο τον κόσμο. Αυτές οι εικόνες τραβήχτηκαν από τις αρκτικές περιοχές της Σκανδιναβίας, καθώς οι τεχνικοί της Porsche αρχίζουν να δοκιμάζουν για πρώτη φορά νέα πρωτότυπα της Macan. Η ηλεκτρική έκδοση θα χρησιμοποιεί τεχνολογία 800 volt, αλλά αυτό το πρωτότυπο είναι βενζινοκίνητο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η σημερινή Macan μοιράζεται το πάτωμα και τα μηχανικά μέρη με το Audi Q5, υπάρχει στην αγορά από το 2014 και η επόμενη γενιά αναμένεται να κάνει ένα στιλιστικό άλμα προς τα εμπρός. Ένα πρόσφατο facelift διατήρησε επίκαιρη τη Macan στην κορυφή του παιχνιδιού του – εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα καλύτερα πολυτελή SUV μεσαίου μεγέθους για οδήγηση.

Advertisement
Advertisement

Ο επικεφαλής μηχανικός Dr Michael Steiner τόνισε: «Έχουμε αρχίσει να εξελίσσουμε την ηλεκτροκίνητη Macan που θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα – δεν θα είναι παράγωγο της υπάρχουσας γενιάς. Έχει αναπτυχθεί από κοινού με την Audi και ο κωδικός της είναι PPE (Premium Platform Electric). «Η Macan θα διατηρήσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, παράλληλα με μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση. Ανάλογα με τη ζήτηση της αγοράς, θα τους προσφέρουμε ότι χρειάζονται. Η πλατφόρμα PPE είναι εντελώς διαφορετική από την αντίστοιχη της Taycan», πρόσθεσε ο Steiner. «Η Taycan σχεδιάστηκε για αυτοκίνητα που κάθονται χαμηλά στο δρόμο. Η PPE θα χρησιμοποιηθεί από αυτοκίνητα σαν τη Macan με ψηλότερο κέντρο βάρους. Η τελευταία μάλιστα θα διαθέτει επίσης εκδόσεις Turbo και Turbo S».

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας, η Porsche προβλέπει ότι τα μισά από τα αυτοκίνητά της θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Οπότε, οι 4κύλινδροι και 6κύλινδροι κινητήρες εσωτερικής καύσης υψηλής απόδοσης βρίσκονται υπό πίεση όσο ποτέ άλλοτε…