Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η επόμενη Bentley Continental GT θα είναι ηλεκτρική

Ελλάδα 10:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η επόμενη Bentley Continental GT θα είναι ηλεκτρική

ΝΕΑ

Η επόμενη Bentley Continental GT θα είναι ηλεκτρική

ΝΕΑ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bentley αποκάλυψε πως το προφίλ των πελατών της εταιρίας επιβάλει την στροφή στην ηλεκτροκίνηση.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο CEO της Bentley, Adrian Hallmark, σημείωσε πως οι πελάτες της εταιρίας δείχνουν μια σαφή προτίμηση σε πιο φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες. Αυτό το στοιχείο είναι σίγουρο πως θα επηρεάσει στον στρατηγικό σχεδιασμό των επόμενων ετών.

Αναμένεται λοιπόν μέχρι το 2025 όλα τα μοντέλα της εταιρίας να έχουν κάποιο βαθμό εξηλεκτρισμού. Πρόσφατα η Bentley παρουσίασε το πρώτο plug-in υβριδικό της μοντέλο, την Bentayga Hybrid, η οποία χρησιμοποιεί έναν υπερτροφοδοτούμενο 3λιτρο V6 βενζινοκινητήρα σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία που επιτρέπει την αμιγώς ηλεκτρική κίνηση του αυτοκινήτου για περίπου 50 χιλιόμετρα. Επιπλέον η Bentley έχει παρουσιάσει κατά καιρούς αρκετά ηλεκτρικά πρωτότυπα όπως το EXP 12 Speed 6e το 2017.

new-continental-gt-178765432harpi530

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά την Continental GT, σίγουρα ο εξηλεκτρισμός της θα αποτελεί μια σημαντική στροφή σε σχέση με το υπάρχον καθεστώς καθώς σήμερα το αυτοκίνητο κινείται από έναν εξαιρετικά ενεργοβόρο W12 6.0 λίτρων. Βέβαια σύμφωνα με τα λεγόμενα του Hallmark, η αλλαγή στην Continental GT δεν πρόκειται να συμβεί στην υπάρχουσα γενιά. Ωστόσο το νέο μοντέλο είναι σίγουρο πως θα διαθέτει και μια ηλεκτρική έκδοση.

new-continental-gt-178765432harpi640_1