Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η επετειακή RTR Mustang Spec 5

Ελλάδα 0:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η επετειακή RTR Mustang Spec 5

ΝΕΑ

Η επετειακή RTR Mustang Spec 5

ΝΕΑ

Η εταιρεία βελτιώσεων RTR παρουσιάζει το νέο της δημιούργημα που έχει ως βάση τη νέα Ford Mustang.

Advertisement
Advertisement

 

Ανάμεσα σε εταιρείες-βελτιωτές της Ford Mustang, αυτές που ξεχωρίζουν είναι οι Shelby και Roush, τουλάχιστον για τους φίλους του αμερικάνικου pony car στην Ευρώπη. Αλλά στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού υπάρχει και η RTR, η οποία φέτος συμπληρώνει δέκα χρόνια λειτουργίας. Για να τιμήσει το γεγονός αυτό, ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής της εταιρείας, Vaughn Gitten Jr., που πρωταγωνιστεί  στους αγώνες Formula Drift, συνεργάζεται με την ομάδα Lebanon Ford με σκοπό τη δημιουργία μίας ειδικής έκδοσης της Mustang, της Spec 5.

Advertisement
Advertisement

Η «RTR» είναι γνωστή για το λανσάρισμα περιορισμένης παραγωγής εκδόσεων της Mustang, οι οποίες χωρίζονται σε τρία στάδια, ανάλογα τις ανάγκες του εκάστοτε αγοραστή. Το Spec 1 διαθέτει κυρίως αισθητικές τροποποιήσεις, το Spec 2 έχει επιπλέον εξελιγμένη ανάρτηση, ενώ το Spec 3 φορά ένα βελτιωμένο μοτέρ, το οποίο με τη συνδρομή ενός μηχανικού υπερσυμπιεστή της Ford Performance αποδίδει πάνω από 700 ίππους και 827 Nm ροπής. Στη τελευταία εκδοχή Spec 5, το συγκεκριμένο muscle car γίνεται ακόμα πιο ισχυρό, με την ιπποδύναμη να ξεπερνά τους 750 ίππους, ενώ αντίστοιχη είναι και η αύξηση της μέγιστης ροπής που αγγίζει τα 910 Nm. Για την ομαλότερη διαχείριση της παραπάνω δύναμης, οι μηχανικοί της RTR έχουν ενισχύσει τον άξονα μετάδοσης, ενώ αισθητικά δεν λείπει φυσικά το νέο αεροδυναμικό body kit, από το οποίο ξεχωρίζουν οι σφυρήλατες ζάντες 20”, τοποθετημένες σε ελαστικά της Nitto, διαστάσεων 285/30 εμπρός και 305/30 πίσω.

Τέλος, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, θα κατασκευαστούν μόλις 10 Mustang RTR Spec 5, με το κόστος μετατροπής να ξεκινά από τις 50.000 δολάρια.