Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η εκπομπή Euro 6 στους ντίζελ

Ελλάδα 16:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η εκπομπή Euro 6 στους ντίζελ

ΝΕΑ

Η εκπομπή Euro 6 στους ντίζελ

ΝΕΑ

Από τον Σεπτέμβριο του 2014 ισχύουν οι νέες προδιαγραφές ρύπων Euro 6 και οι κατασκευαστές δίνουν τον δικό τους… αγώνα για ένα …νικηφόρο αποτέλεσμα!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

“Ο νέος μας πετρελαιοκινητήρας πληρεί ήδη τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6”. Αυτή είναι μία από τις αγαπημένες ατάκες των ειδικών στις παρουσιάσεις νέων μοντέλων, καθώς έχει ενεργοποιηθεί ήδη η νέα αυστηρότερη νόρμα. Και όποιος κατασκευαστής θέλει να προλάβει το τρένο και να αποφύγει βαρύ πρόστιμο, οφείλει να αναβαθμίσει με καταλυτικά μέσα ή να κατασκευάσει από λευκό χαρτί νέα μηχανικά σύνολα.

Σχετικά με τους βενζινοκινητήρες δεν υπάρχει κάποια σημαντική αλλαγή, μιας και το Euro 6 προβλέπει ότι και το προηγούμενο Euro 5 (λίγο άδικο;), ενώ σημειώστε πως λόγο του άμεσου ψεκασμού υπάρχει περιορισμός στα μικροσωματίδια (PM). Το μεγάλο στοίχημα έχει να κάνει με τους πετρελαιοκινητήρες και την δραστική μείωση κυρίως των οξειδίων του αζώτου ρίχνοντας την εκπομπή πάνω από 50%, στα 80 mg/km. To πρόβλημα αυτό επιλύει το καταλυτικό σύστημα SCR, με ψεκασμό διαλύματος ουρίας!

Advertisement
Advertisement

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ