Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι εφαρμογές τηλεματικής θα σας εξοικονομούν χρήματα!

Ελλάδα 19:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι εφαρμογές τηλεματικής θα σας εξοικονομούν χρήματα!

ΝΕΑ

Οι εφαρμογές τηλεματικής θα σας εξοικονομούν χρήματα!

ΝΕΑ

Ο τρόπος λειτουργίας των εφαρμογών αυτών είναι ανάλογος με αυτόν των smartwatches.

Advertisement
Advertisement

Oι οδηγοί που θα έχουν εφαρμογές τηλεματικής που θα καταγράφουν τη συμπεριφορά τους στο δρόμο και θα ενημερώνουν για τυχόν παραβάσεις -π.χ. υπέρβαση ορίων ταχύτητας ή χρήση κινητού- θα μπορούν να έχουν μείωση των ασφαλίστρων που πληρώνουν για το όχημά τους.

Αυτό ανάφερε ο υπουργός Άκης Σκέρτσος σε εκπομπή του Action24, ενώ προσδιόρισε αυτή τη μείωση στο 15% του φόρου ασφαλίστρου.

Η μείωση αυτή θα ισχύσει από του χρόνου ενώ η χρήση των συγκεκριμένων εφαρμογών θεωρείται ως βασικό μέτρο προκειμένου την πενταετία 2025- 2030 να επιτευχθεί μια μείωση των τροχαίων ατυχημάτων από 30 έως 50% και κατά συνέπεια βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον Άκη Σκέρτσο «ο στόχος της μείωσης των ατυχημάτων είναι εφικτός. Έχει καταγραφεί επίσημα στο πρόγραμμα της κυβέρνησης 2023-27», ενώ άλλα μέτρα που θα παίξουν ρόλο προς την ίδια κατεύθυνση είναι μεταξύ άλλων η σωστή εκπαίδευση των οδηγών, η χρήση των καμερών κατά την αξιολόγηση για τα διπλώματα οδήγησης και η βελτίωση των υποδομών.

Οι ψηφιακές εφαρμογές τηλεματικής καταγράφουν την οδηγική συμπεριφορά σε κάθε δρομολόγιο ενός οχήματος, δίνοντας συμβουλές βελτίωσης στον οδηγό όταν δεν τηρεί τους κανόνες οδικής ασφάλειας.

Η συγκεκριμένη κίνηση της κυβέρνησης έχει αποφασιστεί προκειμένου να υπάρξουν επιπλέον κίνητρα για τους οδηγούς -πέρα από την έκπτωση που θα δίνεται από τις ασφαλιστικές εταιρείες σε οδηγούς που θεωρoύνται ασφαλείς προκειμένου να επιλέξουν ασφαλιστικά προϊόντα τηλεματικής.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΣΟΚ για τους οδηγούς παλαιών αυτοκινήτων
Πιο ασφαλές το οδικό δίκτυο Αθηνών – Σουνίου!
Έτσι θα μειωθούν οι θάνατοι από τροχαία!

 

Advertisement