Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η DS «βαπτίζει» τις εκδόσεις των μοντέλων με παρισινό άρωμα

Ελλάδα 8:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η DS «βαπτίζει» τις εκδόσεις των μοντέλων με παρισινό άρωμα

ΝΕΑ

Η DS «βαπτίζει» τις εκδόσεις των μοντέλων με παρισινό άρωμα

ΝΕΑ

Η γαλλική μάρκα ελπίζει ότι έτσι θα διευκολύνει τους υποψήφιους πελάτες της να αποφασίσουν καθώς τα διαθέσιμα επίπεδα εξοπλισμού θα είναι μόνο δύο.

Advertisement
Advertisement

Η σύνδεση με το παρελθόν συνήθως έχει νοσταλγικό χαρακτήρα, αλλά στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται ότι συμβάλλει ουσιαστικά, στην πρόθεση της Stellantis να εξορθολογήσει τις εκδόσεις εξοπλισμού των μοντέλων της DS.

Επιλέγοντας, μάλιστα, δύο ονόματα που είναι βγαλμένα απ’ την παρισινή κουλτούρα και τουλάχιστον στη μία περίπτωση σχετίζονται με τον ιστορικό πρόγονο της σημερινής DS Automobiles.

Ας ξεκινήσουμε με το Pallas που επιστρέφει καθώς χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Citroen DS το 1964. Το όνομα είναι εμπνευσμένο από το «Palace Accolade», που απονέμεται στα πιο πολυτελή ξενοδοχεία πέντε αστέρων της Γαλλίας. Από την άλλη, το λογότυπο απεικονίζει την πόρτα ενός μεγάλου παρισινού παλατιού.

Advertisement
Advertisement

Στην κορυφή της γκάμας, το Etoile είναι ένα άλλο πολύ παριζιάνικο όνομα. Είναι σύμβολο της Place Charles-de-Gaulle (παλαιότερα γνωστή ως Place de l’Étoile), στη μέση της οποίας βρίσκεται η Αψίδα του Θριάμβου στην κορυφή της Λεωφόρου των Ηλυσίων Πεδίων, της οποίας τα λιθόστρωτα σχηματίζουν ένα αστέρι. όταν φαίνεται από τον ουρανό.

Αυτή η πλατεία εξυπηρετεί τις πιο εμβληματικές παριζιάνικες λεωφόρους σχηματίζοντας ένα αστέρι, σύμφωνα με το σχέδιο που εποπτεύεται από τον Baron Haussmann.

Το Etoile αντικατοπτρίζει επίσης το απόλυτο καθεστώς που απονεμήθηκε στους χορευτές του μπαλέτου της Opéra National de Paris από τον 19ο αιώνα .

Advertisement

Η τέχνη, σε συνδυασμό με την αρχιτεκτονική δημιουργικότητα, την αριστεία και το πνεύμα της υψηλής ποιότητας τεχνογνωσίας μεταφέρονται σε αυτούς τους εσωτερικούς χώρους που θα είναι ντυμένοι με δέρμα Alcantara ή Nappa υψηλής ποιότητας.

Κάθε επίπεδο θα έχει το δικό του ειδικό σήμα, του οποίου τα μοτίβα είναι εμπνευσμένα από τις διακοσμητικές τέχνες. Το Pallas συνδυάζει διακριτικά την πόρτα ενός μεγάλου παρισινού παλατιού και τον Ιστορικό Άξονα του Παρισιού (Arc de Triomphe du Carrousel, Concorde Obelisk, Arc de Triomphe and Arche de la Défense), ενώ το Etoile απεικονίζει μια ευρεία ενισχυμένη φωτεινή ακτινοβολία των δώδεκα συγκλίνουν προς την Place Charles-de-Gaulle, που ονομαζόταν Place de l’Étoile μέχρι το 1970.

Advertisement

Οι νέες ονομασίες θα κάνουν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά στο DS 4 τον Απρίλιο.