Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η διαφήμιση της Jeep στο Super Bowl (vid)

Ελλάδα 14:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η διαφήμιση της Jeep στο Super Bowl (vid)

ΝΕΑ

Η διαφήμιση της Jeep στο Super Bowl (vid)

ΝΕΑ

Τον καλύτερό τους εαυτό δίνουν οι διαφημιζόμενοι και οι διαφημιστές με αφορμή τον τελικό του αμερικάνικου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Το Super Bowl είναι το πρώτο σε τηλεθέαση γεγονός στις ΗΠΑ, καθώς περισσότερα από 100 εκατ. στήνονται μπροστά στους τηλεοπτικούς τους δέκτες. Φέτος τα 30 sec διαφημιστικού χρόνου τιμολογήθηκαν περίπου 4,5 εκατ. δολάρια, οπότε κάντε τον πολλαπλασιασμό x3 για να μάθετε πόσα ξόδεψε η Jeep για μία και μόνο προβολή.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (bitsi74@yahoo.com)

Η αμερικάνικη εταιρεία αποφάσισε να επικεντρωθεί στη γοητεία του πλανήτη μας, εστιάζοντας σε πανέμορφα φυσικά τοπία αλλά και σε ανθρώπινες δημιουργίες, όπως το Σινικό Τείχος. Έτσι άφησε να περάσει σε δεύτερο πλάνο το μικρό της SUV. Η Jeep δεν παρέλειψε όμως να τονίσει στο τέλος ότι οι μικρές του διαστάσεις και η χαμηλή του κατανάλωση (σε σχέση βέβαια με τα θηριώδη 4×4) καθιστούν το Renegade φιλικό προς το περιβάλλον.

Το διαφημιστικό σποτ ονομάζεται «Beautiful Lands» και αντί αφήγησης ακούγονται οι στίχοι του τραγουδιού «This Land Is Your Land» (Αυτή η Γη είναι δική σου). Τα πλάνα γυρίστηκαν σε ΗΠΑ, Ιταλία, Βραζιλία, Κίνα, Ισπανία, Μ. Βρετανία, Ιαπωνία, Αυστραλία, Ταϊλάνδη, Ινδία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με τα γυρίσματα να διαρκούν συνολικά 19 ημέρες. Η Jeep στηρίζει τον οργανισμό Water.org στη μάχη για παροχή πόσιμου νερού σε κάθε σημείο του πλανήτη.

Advertisement
Advertisement

Για την ιστορία, τον τίτλο στο Super Bowl κατέκτησαν οι New England Patriots, επικρατώντας των Seattle Seahawks με 28-24.