Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η διάδοχος της Lamborghini Aventador έρχεται το 2020

Ελλάδα 7:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η διάδοχος της Lamborghini Aventador έρχεται το 2020

ΝΕΑ

Η διάδοχος της Lamborghini Aventador έρχεται το 2020

ΝΕΑ

Οι λεπτομέρειες σχετικά με την αντικατάσταση της κορυφαίας Lamborghini Aventador συνεχίζουν να διαρρέουν. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το νέο supercar θα παρουσιαστεί το 2020 και θα είναι τετρακίνητο με ηλεκτροκινητήρα.

Advertisement
Advertisement

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ (gs@newsauto.gr)

Η “Lambo” είναι ήδη βέβαιη ότι η νέα Aventador θα έχει υβριδική υποβοήθηση για τον V12 κινητήρα, (το ηλεκτρικό μοτέρ κινεί τον εμπρός άξονα, ενώ ο κλασικός V12 δίνει την κίνηση πίσω) .αλλά φαίνεται ότι η εταιρεία δεν είναι σίγουρη για το μέγεθος της διάρκειάς της.

Advertisement
Advertisement

“Ορισμένοι λένε 20, άλλοι 30 και η Κίνα προτείνει 50 χιλιόμετρα και εμείς πρέπει να έχουμε μία τιμή παγκοσμίως”, δήλωσε ο επικεφαλής τεχνικός διευθυντής Lamborghini Maurizio Reggiani.

Το νέο μοντέλο θα χρησιμοποιεί τον ηλεκτρικό κινητήρα για να περνά η δύναμη στον μπροστινό άξονα, ενώ ο V12 θα μεταδίδει την κίνηση πίσω. Αυτή η ρύθμιση είναι απλούστερη από το να κινούνται και οι δύο άξονες από ένα μοτέρ, σύμφωνα με τον Reggiani.

Παρά τις καινοτομίες της Lamborghini στη χρήση ινών άνθρακα για να μειώσει το βάρος, ο Reggiani πιστεύει ότι το νέο supercar θα ζυγίζει περισσότερο από την σημερινή Aventador. Ο τεχνικός διευθυντής της Lamborghini ισχυρίζεται ότι τα ηλεκτρικά εξαρτήματα μπορεί να φτάσουν τα 200 κιλά και αυτό είναι υπερβολικό.

Advertisement

Lam2

Ο κόσμος των αυτοκινήτων θα πάρει μια πρώτη γεύση αυτής της διάταξης του κινητήρα/ ηλεκτροκινητήρα το 2019, όταν Lamborghini αποκαλύψει το νέο περιορισμένης παραγωγής hypercar, με την κωδική ονομασία LB48H. Η υβριδική αυτή V12 έχει συνολική ισχύ 838 ίππων. Το σχήμα του νέου μοντέλου είναι έμπνευση από μία φουτουριστική ιδέα του Terzo Millennio. Η εταιρεία θα δημιουργήσει μόλις 63 από τις LB48H με τιμή 2.200.000 ευρώ το καθένα. Ολόκληρη η παραγωγή τους έχει ήδη εξαντληθεί.

Advertisement

Μετά την άφιξη της διαδόχου του Aventador, θα γίνει και η αντικατάσταση της Huracan. Ο διευθύνων σύμβουλος της Lambo, Stefano Domenicali, επιβεβαιώνει ότι είναι και αυτή θα είναι υβριδική, συνδυάζοντας ένα ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα, πιθανώς για την κίνηση των εμπρός τροχών.

Μέχρι τότε εμείς απολαμβάνουμε τις φωτογραφίες της one-off (μία και μοναδική) Lamborghini SC18 δημιουργία της Squadra Corse για έναν άγνωστο (ως τώρα) πελάτη και περιμένουμε να βγει σε κλίμακα 1/18 για να την αποκτήσουμε.

Lam1

Advertisement