Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Daimler απέρριψε προσφορά εξαγοράς από την κινέζικη Geely

Ελλάδα 11:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Daimler απέρριψε προσφορά εξαγοράς από την κινέζικη Geely

ΝΕΑ

Η Daimler απέρριψε προσφορά εξαγοράς από την κινέζικη Geely

ΝΕΑ

Η κινέζικη Geely φαίνεται ότι θέλει να εντάξει ακόμη περισσότερες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες –ή τουλάχιστον ποσοστό τους– στη φαρέτρα της, αφού σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό πρότεινε στη Daimler την εξαγορά μεριδίου της, χωρίς πάντως να το επιτύχει. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Όπως μεταδίδει λοιπόν το Reuters, η Geely πρότεινε στην Daimler την εξαγορά μεριδίου 5% της εταιρείας, σε μια συμφωνία η οποία αυτή τη στιγμή αποτιμάται στα 4,5 δις. δολάρια. Ωστόσο και πάντα με βάση τις αποκλειστικές πληροφορίες του Reuters, ο γερμανικός κολοσσός απέρριψε την προσφορά της κινέζικης εταιρείας.

Η Geely, η οποία θυμίζουμε ότι εκτός των άλλων κατέχει τη Volvo καθώς και την εταιρεία των ταξί του Λονδίνου, ενδιαφέρεται κυρίως για την τεχνογνωσία της Daimler στην εξέλιξη μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στόχος της είναι να δημιουργήσει μια κοινοπραξία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα.

Advertisement
Advertisement

Πάντως και παρά την πρώτη απόρριψη της Daimler δεν αποκλείεται η Geely να επανέλθει μέσα στις επόμενες εβδομάδες με μια νέα προσφορά. Άλλωστε και με βάση πάντα το ρεπορτάζ, οι άνθρωποι της γερμανικής εταιρείας παρότι απέρριψαν την προσφορά των κινέζων (για εξαγορά μεριδίου 3 έως 5% με την έκδοση νέων μετοχών), δεν έδειξαν αρνητικοί στην εξαγορά υπαρχόντων μετοχών της εταιρείας.

Θα πρέπει να σημειωθεί τέλος ότι εάν τελικά η Geely αποκτήσει το μερίδιο που αναφέρουμε, αυτομάτως θα καταστεί η τρίτη μεγαλύτερη μέτοχος της Daimler μετά την Kuwait Investment Authority και την BlackRock.