Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Dacia ετοιμάζει το πρώτο προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο

Ελλάδα 21:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Dacia ετοιμάζει το πρώτο προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο

ΝΕΑ

Η Dacia ετοιμάζει το πρώτο προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο

ΝΕΑ

Σε μερικά χρόνια από σήμερα η Dacia θα μας παρουσιάσει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο, με το οποίο θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο value for money ώστε να είναι προσιτό στο ευρύ κοινό.

Advertisement
Advertisement

Kώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Η Dacia αποδείχθηκε «λύρα 100» για τη μητρική Renault καθώς μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να καθιερωθεί στη συνείδηση του καταναλωτικού κοινού, ως μια προσιτή και αξιόπιστη λύση στη σύγχρονη εποχή. Οι Γάλλοι φαίνεται ότι πιστεύουν πολύ στο συγκεκριμένο brand και έτσι σχεδιάζουν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα για το προσεχές μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται ότι η Dacia θα δραστηριοποιηθεί και στον τομέα της ηλεκτροκίνησης με τον δικό της χαρακτηριστικό τρόπο. Mε βάση δηλώσεις στελεχών της Renault αλλά και της ρουμάνικης φίρμας φαίνεται ότι στα επόμενα χρόνια η Dacia θα λανσάρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό επιβατικό αυτοκίνητο, σε τιμή ιδιαίτερα προσιτή για το ευρύ κοινό.

Advertisement
Advertisement

Για την κατασκευή του θα χρησιμοποιηθούν η τεχνογνωσία και πολλά μηχανικά μέρη από το Renault Zoe, ενώ ακόμη δεν είναι γνωστό αν το μοντέλο παραγωγής θα είναι αυτοκίνητο πόλης ή κάποια crossover έκδοση (σε αυτή την περίπτωση θα δανειστεί πολλά στοιχεία από το εικονιζόμενο Duster Concept του 2009).

Σε ότι αφορά τη τιμή του, οι πληροφορίες κάνουν λόγω για ένα αυτοκίνητο που θα κοστίζει αρκετά κάτω απο τα 30.000€…

Προς το παρόν η φίρμα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην επόμενη γενιά του Ducia Duster που θα δούμε μέσα στο 2018 κατά πάσα πιθανότητα.

Advertisement

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα στο newsauto.gr!

Advertisement