Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Dacia διπλασιάζει την παραγωγή της στο Μαρόκο

Ελλάδα 22:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Dacia διπλασιάζει την παραγωγή της στο Μαρόκο

ΝΕΑ

Η Dacia διπλασιάζει την παραγωγή της στο Μαρόκο

ΝΕΑ

Η Dacia εκτός από το εργοστάσιο της Ρουμανίας τροφοδοτεί την Ευρωπαϊκή –και όχι μόνο– αγορά και από το νεότερο εργοστάσιό της στο Μαρόκο και πλέον, η εταιρεία αποφάσισε το διπλασιασμό της παραγωγή της σε  ένα από τα εργοστάσιά της στη χώρα. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από τη συνάντηση του Προέδρου του Group Renault κ. Carlos Ghosn με τον Βασιλιά Mohammed τον 6o στο Μαρόκο, αποφασίστηκε ο διπλασιασμός της παραγωγής στο εργοστάσιο της Dacia στην Καζαμπλάνκα.

Πλέον και μέχρι το 2022 σε αυτό το εργοστάσιο θα κατασκευάζονται 160.000 αυτοκίνητα/χρόνο της Dacia και πιο συγκεκριμένα τα Logan και Sandero. Μαζί με τα 340.000 αυτοκίνητα/χρόνο που κατασκευάζονται στο έτερο εργοστάσιο της Ταγγέρης (αφορά στα μοντέλα Lodgy και Dokker), η εταιρεία θα κατασκευάζει 500.000 οχήματα στο Μαρόκο σε 4 χρόνια από σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός της Renault και η PSA Group (Peugeot-Citroen-Opel) θα ξεκινήσει την παραγωγή οχημάτων στη χώρα μέσα στο 2019 και πιο συγκεκριμένα στο εργοστάσιό της στην πόλη Kenitra, με ρυθμό παραγωγής 200.000 οχημάτων το χρόνο μέχρι το 2020.

Advertisement
Advertisement

Ο τομέας της παραγωγής αυτοκινήτων είναι πολύ σημαντικός για το Μαρόκο, αφού την περσινή χρονιά ήταν ο μεγαλύτερος τομέας βιομηχανικής παραγωγής σε αξία εξαγωγών. Και το 2018 η παραγωγή αυτοκινήτων προηγείται στη σχετική κατάταξη, σημειώνοντας αύξηση 15% σε σχέση με το 2017.

dacia morocco plant