Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η μυθική Cizeta επιστρέφει με 4 turbo

Ελλάδα 4:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η μυθική Cizeta επιστρέφει με 4 turbo

ΝΕΑ

Η μυθική Cizeta επιστρέφει με 4 turbo

ΝΕΑ

Η αναβίωση του μυθικού υπεραυτοκινήτου Cizeta V16T με τα τέσσερα αναδυόμενα φανάρια εμπρός, θα γίνει με «φρεσκαρισμένο» το V16 μηχανικό σύνολο που θα έχει για ενίσχυση της απόδοσής του και 4 turbo.

Advertisement
Advertisement

Το αμάξωμα θα πρέπει να περιμένουμε πως θα είναι κατασκευασμένο από σύγχρονα, ελαφρά υλικά όπως είναι το ανθρακόνημα.

Έτσι, σε συνδυασμό με την απόδοση του κινητήρα που θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τους 500 ίππους του μοντέλου που είχε παρουσιαστεί το 1991, περιμένουμε να δούμε και εκπληκτικές επιδόσεις στο δρόμο. Η εταιρεία που θέλει να αναβιώσει το supercar (το οποίο είχε παραχθεί σε μόλις 12 μονάδες– με μια από αυτές να καταλήγει στα χέρια του Σουλτάνου του Μπρουνέϊ), λέει ότι περιμένει την έγκριση του Marcello Gandini πριν προχωρήσει.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η εταιρεία είναι η EMA Group GmbH που ανήκει στον Antonio Mandelli, ο οποίος έχει φροντίσει να προσφέρει στο κοινό ακόμα και site με τη σύγχρονη προοπτική του μοντέλου, στο οποίο όμως δεν γίνεται εκτενής λόγος για τις νέες προδιαγραφές. Αυτό που ξέρουμε μέχρι τώρα, είναι πως ο Mandelli σκοπεύει να διατηρήσει τον ίδιο V16 κινητήρα για την κίνηση του αυτοκινήτου αλλά και με την προσθήκη τεσσάρων (4) turbo.

Εάν όλα πάνε καλά και το αυτοκίνητο «εγκριθεί» από τον 83χρονο Gandini, θα μιλάμε για μια κατασκευή που θα «κονιορτοποιεί» τις επιδόσεις του V16T του 1991, το οποίο είχε επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα και τελική 328 χλμ./ώρα. Αυτό που προκύπτει από τις μέχρι στιγμής αναφορές σχετικά με τη νέα έκδοση του αυτοκινήτου, είναι πως θα έχουμε να κάνουμε μια ένα εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής μοντέλο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παρατημένη για 35 χρόνια, τώρα αξίζει μία περιουσία…
Το Rivian R1T μετατρέπεται σε… αμφίβιο! (+video)
Με 680 ίππους από 85 κιλά ο νέος ηλεκτροκινητήρας της Koenigsegg

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement