Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Cayenne Coupe βάζει την Porsche στη μάχη των coupe SUV

Ελλάδα 21:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Cayenne Coupe βάζει την Porsche στη μάχη των coupe SUV

ΝΕΑ

Η Cayenne Coupe βάζει την Porsche στη μάχη των coupe SUV

ΝΕΑ

Η Porsche δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεκμετάλλευτη την αναπτυσσόμενη κατηγορία των coupe SUV στην οποία κάνει ντεμπούτο με την νέα Cayenne Coupe.

Advertisement
Advertisement

Τη στιγμή που η Cayenne ουσιαστικά έδειξε το δρόμο στα SUV υψηλών επιδόσεων θα ήταν παράλογο η ίδια και πολύ περισσότερο η Porsche να μείνει έξω από το παιχνίδι των δυναμικών coupe SUV που κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στην αγορά. Μετά λοιπόν τις Audi, BMW και Mercedes-Benz με τα Q8, X6 και GLE Coupe είναι η σειρά της Porsche να δώσει στην δημοφιλή Cayenne και την έκδοση Coupe.

Στις πρώτες επίσημες φωτογραφίες βλέπουμε πως η Cayenne Coupe ακολουθεί  μια αντίστοιχη σχεδιαστική λογική με τους κύριους αντιπάλους της υιοθετώντας ένα αρκετά χαμηλό τελείωμα στην οροφή το οποίο και δίνει στην σιλουέτα της μια κουπεδίζουσα αίσθηση. Η γραμμή της μάλιστα θυμίζει κάτι από Panamera και σίγουρα μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για την πιο όμορφη και δυναμική  Cayenne έως σήμερα. Σε σχέση με την κανονική Cayenne η Coupe είναι 20 χιλιοστά πιο χαμηλή και 18 χιλιοστά πιο φαρδιά.

Advertisement
Advertisement

Η Cayenne Coupe θα προσφέρεται με δύο επιλογές κινητήρα ξεκινώντας από τον 3λιτρο εξακύλινδρο turbo με 340 ίππους. Κορυφαία επιλογή θα είναι η Cayenne Coupe Turbo η οποία θα φορά τον V8 4.0 Twin-Turbo με 550 ίππους που θα προσφέρει και εκρηκτικές επιδόσεις καθώς θα επιταχύνει το σχεδόν δύο τόνων αμάξωμα από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4’’ ενώ θα φθάνει τα 286 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας. Οι πωλήσεις της νέας Porsche Cayenne Coupe αναμένεται να ξεκινήσουν τον Μάιο.

 

Advertisement