Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BYD φέρνει και ηλεκτρικό «αγροτικό»

Ελλάδα 20:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η BYD φέρνει και ηλεκτρικό «αγροτικό»

ΝΕΑ

Η BYD φέρνει και ηλεκτρικό «αγροτικό»

ΝΕΑ

Ήταν να μην πάρουν φόρα οι Κινέζοι και τώρα τίποτα δεν τους σταματά. Ακόμα και στα pick-up τα οποία γίνονται και αυτά ηλεκτρικά.

Advertisement
Advertisement

Η BYD πρόκειται να παρουσιάσει το πρώτο ηλεκτροκίνητο pick-up της στις παγκόσμιες αγορές αργότερα μέσα στο 2024, στοχεύοντας σε πρώτο στάδιο σε αγορές εκτός Ευρώπης.

Το μοντέλο που δεν έχει ακόμη ονομαστεί, το οποίο φαίνεται στις φωτογραφίες να είναι καλυμμένο με καμουφλάζ σε μορφή πρωτοτύπου, θα μπει στη μάχη ενάντια σε καθιερωμένους ανταγωνιστές όπως το Ford Ranger και το Toyota Hilux, καθώς και σε επερχόμενους αντιπάλους όπως το ηλεκτρικό Isuzu D-Max.

Αρχικά, θα κάνει το ντεμπούτο του ως plug-in υβριδικό όχημα, ενώ μια αμιγώς ηλεκτρική παραλλαγή θα ενταχθεί στη γκάμα σε επόμενες εκδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Το πρωτότυπο, που καλύπτεται από πολύχρωμο καμουφλάζ, προσφέρει μια γεύση από τα σχεδιαστικά του στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των κάθετων προβολέων LED που θυμίζουν το Ford F-150.

Περιγράφεται ως ένα “μεσαίου μεγέθους pick-up”, αν και δείχνει πιο μεγάλο από τους ανταγωνιστές στην κατηγορία του ενός τόνου, προσφέροντας ενδεχομένως πενταθέσια καμπίνα και άφθονο χώρο φόρτωσης.

Οι αναφορές υποδηλώνουν ότι το εσωτερικό θα είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία αιχμής παρόμοια με τα επιβατικά της BYD.

Advertisement

Επίσημα χαρακτηρισμένο ως όχημα νέας ενέργειας (NEV), το οποίο περιλαμβάνει τόσο τα PHEV όσο και τα ηλεκτρικά στην Κίνα, το φορτηγό αναμένεται να διαθέτει αρχικά ένα σύστημα κίνησης PHEV.

Οι εικασίες κάνουν λόγο για έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,5 λίτρων που συμπληρώνεται από διπλούς ηλεκτροκινητήρες, παρέχοντας πιθανότατα δυνατότητα τετρακίνησης.

Advertisement

Η αναμενόμενη παραλλαγή PHEV προβλέπεται να προσφέρει συνδυασμένη αυτονομία που θα ξεπερνά τα 1.000 χιλιόμετρα με την ηλεκτρική αυτονομία να βρίσκεται περίπου στα 100 χιλιόμετρα.

Παρά τις ρυθμιστικές προκλήσεις στην κινεζική αγορά, η BYD τοποθετεί το ηλεκτροκίνητο pickup της για επιτυχία στις παγκόσμιες αγορές, στοχεύοντας ιδιαίτερα στην Αυστραλία, όπου τα μεσαία pick-up απολαμβάνουν μεγάλη δημοτικότητα.

Η στρατηγική επέκτασης της εταιρείας παραπέμπει επίσης σε πιθανές εισόδους στην αγορά της Ασίας και της Νότιας Αμερικής.

Advertisement

Ενώ η επίσημη ημερομηνία ντεμπούτου παραμένει αδιευκρίνιστη, η έκδοση PHEV αναμένεται να βγει στις αγορές πριν από το τέλος του 2024, ενώ η ηλεκτρική έκδοση θα ακολουθήσει πιθανότατα το 2025.