Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Bosch αναθεωρεί τις προβλέψεις για την αγορά

Ελλάδα 14:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Bosch αναθεωρεί τις προβλέψεις για την αγορά

ΝΕΑ

Η Bosch αναθεωρεί τις προβλέψεις για την αγορά

ΝΕΑ

Η γερμανική εταιρεία αύξησε κατά δύο μονάδες την πρόβλεψη πτώσης της αγοράς.

Advertisement
Advertisement

H Bosch αναθεώρησε τις προβλέψεις της για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, αυξάνοντας το ποσοστό μείωσης από 3% σε 5% σύμφωνα με όσα ανέφερε σε γερμανική εφημερίδα ο επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών της εταιρείας.

Αποτέλεσμα των παραπάνω θα είναι η Bosch να μην μπορέσει να επιτύχει κέρδη προ φόρων και αποσβέσεων σε ποσοστό 7% που σημείωσε πέρυσι ξεκαθάρισε ο Stefan Asenkerschbaumer στη Boersen – Zeitung.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία είχε προβλέψει αύξηση των εσόδων και περιθώριο EBIT από 6% έως 7% για το τρέχον έτος.

«Δεν θα μπορέσουμε να επαναλάβουμε το υψηλό περιθώριο από το προηγούμενο έτος, λόγω της εξέλιξης των εσόδων», δήλωσε ο Asenkerschbaumer, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα παραμείνει στάσιμη κατά τα επόμενα τρία χρόνια.

Μέχρι το 2025, η Bosch αναμένει να δημιουργήσει έσοδα από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ύψους 5 δισ. ευρώ λόγω της σταθερής ανάπτυξης του τομέα, ιδίως στην Κίνα.

Advertisement

Η Bosch έχει ήδη προμηθεύσει εξαρτήματα για περισσότερα από 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα και αναμένει αύξηση των εσόδων από τότε που έχει αναπτύξει κινητήρες για 50 πλατφόρμες οχημάτων για διάφορους κατασκευαστές, επισήμανε το υψηλόβαθμος στέλεχος της εταιρείας.

Η Bosch κατέχει την πρώτη θέση στη λίστα της Automotive News Europe με τους 100 κορυφαίους παγκόσμιους προμηθευτές, με πωλήσεις στον κλάδο του αυτοκινήτου ύψους 49,5 δισ. δολαρίων το 2018.

Advertisement